The Damian Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 CyanogenMod 12.1 dla Samsung Galaxy Ace 2 (GT-I8160)CyanogenMod to darmowy rynek usług dystrybucji oprogramowania Android 5.1 (Lollipop), który został zaprojektowany, aby zwiększyć wydajność i niezawodność urządzenia. Znane bugi:-Nie działa nagrywanie kamerą.Źródło:http://forum.xda-developers.com/galaxy-ace/ace-2-develop/rom-cyanogenmod-12-1-t3128964 XDA:DevDB InformationCM 12.1 for codina, ROM for the Samsung Galaxy Ace IIContributorsLupus@dei Source Code: https://github.com/DhoineROM OS Version: 5.1.x LollipopROM Kernel: Linux 3.0.xROM Firmware Required: Any JB 4.1+ & custom kernel with ability to read selinux contexBased On: CyanogenModVersion InformationStatus: BetaCurrent Beta Version: 06.06.2015Beta Release Date: 2015-06-06Created 2015-06-06Last Updated 2015-06-06Oficjalny JB i recoverylub dowolny custom rom (4.1.2+) z możliwością odczytu selinuxRom / Gapps• Pobierz pliki z listy i umieść na karciepamięci (SD lub wewnętrznej)• Wejdź do recovery i zrób BACKUPobecnego Romu przez opcję Backup and Restore• Wipe data, cache i Advanced/Wipe dalvik-cache• Wybierz paczkę zip z romem.• Opcjonalnie zainstaluj Gappsy• Wybierz opcję reboot system now i czekaj ażsystem się uruchomi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 skoro nie działa kamerka, to jak będę miał czas to napisze poradnik jak zwiększyć ram do 694mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Damian Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No przydało by się trochę to forum odświeżyć. Bo w porównaniu do działu z xda to jest sto lat za murzynami >.< Ktoś wchodzi do działu Ace 2 chcąc zmodyfikować telefon i zbyt wielkiego wyboru nie ma. Za chwilę zrobię tematy do kerneli A2N i Chrono. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 kernel chrono chyba już jest, jak chcesz możesz też ten z pamięcią na 694mb zrobić, ja teraz za dużo czasu nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelino Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Mam pytanie, może i banalne ale spróbuje: o co dokładnie chodzi z ... Oficjalny JB i recoverylub dowolny custom rom (4.1.2+) z możliwością odczytu selinux?... mam na myśli możliwość odczytu selinux. Jak mogę to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Hmmm szczerze? To raczej wątpię by stock miał selinux, więc w teori najpierw musisz wgrać np. Cm11 a dopiero potem to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 siema zainstalowalem go ale nie czyta mi karty sim ktos wie jak to zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 przeczyść styki do karty sim, najlepiej patyczkiem do uszu, oraz upewnij się że jesteś w miejscu gdzie masz zasięg oraz dokonaj restartu tak na wszelki wypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 wczesniej mialem cm 12 5.0.2 czytalo normalnie i dalo sie dzwonic tylko koszmarnir chodzil zaintalowalem tego i mi jej nie czyta tera robie wipy i zobacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 hmmm, miałem podobny problem z Resurrection Remix 5.1.1 na moim 4Xsie wystarczyło że przeszedłem do miejsca gdzie jest bardzo dużo zasięgu i chwilę poczekałem i było git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 tylko mi pokazuje brak karty sim a nie brak uslugi a szkoda bo rom fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 mi też pokazywało brak karty sim, nie przejmuj się tym i poczekaj chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 ok zobaczymy bo juz instalowalem z 6 romow i wszystkie slabe ten jeden dobry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 między czasie spróbuj wejść w wyszukiwanie sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 nic caly czas brak karty sim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 hmmm... wgraj jeszcze raz rom, jak to nie pomoże to wgraj stocka na nowo przez odina i jeszcze raz rom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 a znasz jakis inny rom stabilny i wydajny oprócz 4.4.4 jum mam go dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 cm10.2 od TeamCanijca <3 wedlug mnie najstabilniejszy rom zaraz po cm10.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 wolalbym lizaka nwm zrobie stocka i wgram od nowana cm 12 5.0.2 alpha mam zasieg i wszystko dziala tylko ze malo stabilny i muli moge wgrac stocka przez twrp??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 @xae135 nie możesz. http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/642-galaxy-ace-2-wgrywanie-nowego-romu-pda-jednoplikowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 no wlasnie zrobilem przez odina i mam problem wyskakuje fail i na fonie pisze CUSTOM Modem BINARY co mam robic??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 jesteś pewien że to był sotck? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 tak z tad http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1338-samsung-galaxy-ace-2-firmware-stock-do-pobrania/nwm co robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 a nie masz przypadkiem wersji z nfc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xae135 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 mam ale chyba i8160xx to tez do innych wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi