Szeregowy Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Witam, temat piszę dopiero teraz ponieważ myślałem że coś z tym zrobię, ale nic nie mogę.A więc, mam Samsunga Galaxy Ace(a tak właściwie moja mama), zrootowałem go i bawiłem się nim. Przy tej zabawie usuwając jakieś pliki systemowe.Telefon uruchamia się (Mogę wejść do stockowego recov) A dalej tylko Samsung i screen z playa, i tak w kółko Muszę szybko coś zrobić :|Więc proszę o dokładny poradnik jak zaflashować firmware.Nie mam ustawionego w telu debugowania USB(Podobno potrzebne do odina)Mam stockowe recovery i firmware z brandingiem play, więc instalacja CWM, i ROMu przez Stockowe recovery nie wchodzi w grę.Potrzebuje informacji:Jakie sterowniki są potrzebne i jak je zainstalować.Poradnik jak dokładnie obsługiwać OdinaOgólnie nie mam pojęcia jak bawić się samsungiem, bo w tych telefonikach jestem laikiem.Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Najpierw to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szeregowy Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Pawliniak, ale nie mam sterów, i nie wiem jak podłączyć telefon itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Wejdź w tryb download vol- home power. Podłącz do komputera. Odpal odina. Napisz czy został wykryty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szeregowy Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Gdy wchodzę w ten tryb i trzymam cały czas te 3 przyciski, tel wyłącza sie i odpala normalnie, i jest to co w pierwszym poście napisałem ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rafal_0 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 wpierw wyłącz a potem przytrzymaj te 3 przyciski co inni tobie powiedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szeregowy Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Rafał, ale jesteś bystry! Robię to wszystko i i tak telefon uruchamia się normalnie. Nie wykrywa go Odin Może to przez brak sterów? Jak mam je zainstalować jeśli tel się nie uruchamia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kinomam0 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 kies zainstaluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szeregowy Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Mam podpiąć tela w trakcie instalacji? Bo cały czas w kółko się ładuje ;_; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kinomam0 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 raczej nie musisz kies to podstawa i ma wymagane stery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Szeregowy Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dobra, zainstalowałem, ale nic to nie zmieniło , jak mam wejść w ten tryb download?Tel jest wyłączony klikam Vol down + home + power, włącza się chwile jeszcze trzymam, puszczam. Podpinam do lapka, i nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kinomam0 Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 musi działać !spróbuj na innym kompie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Szeregowy
Witam, temat piszę dopiero teraz ponieważ myślałem że coś z tym zrobię, ale nic nie mogę.
A więc, mam Samsunga Galaxy Ace(a tak właściwie moja mama), zrootowałem go i bawiłem się nim. Przy tej zabawie usuwając jakieś pliki systemowe.
Telefon uruchamia się (Mogę wejść do stockowego recov) A dalej tylko Samsung i screen z playa, i tak w kółko
Muszę szybko coś zrobić :|
Więc proszę o dokładny poradnik jak zaflashować firmware.
Nie mam ustawionego w telu debugowania USB(Podobno potrzebne do odina)
Mam stockowe recovery i firmware z brandingiem play, więc instalacja CWM, i ROMu przez Stockowe recovery nie wchodzi w grę.
Potrzebuje informacji:
Jakie sterowniki są potrzebne i jak je zainstalować.
Poradnik jak dokładnie obsługiwać Odina
Ogólnie nie mam pojęcia jak bawić się samsungiem, bo w tych telefonikach jestem laikiem.
Z góry dzięki za pomoc.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi