Rafal_0 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam, wiem(znalazłem w google) że można zmienić wygląd z tabletowego na smartfonowy na tablecie edytując plik " build.prop " od wersji androida 3.xAle nie wiem jakie wartości należy wpisać i gdzie wpisać aby zmienić wygląd z tabletowego na smartfonowy i gdzie znaleść ten plik " build.prop " ?W jaki sposób to zrobić, i czy w ogóle da się to zrobić na CyanogenMod 9 RC i jakie są konsekwencje zmiany rozdzielczości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Nie odpowiem bo jestem zielony w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 25 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Zmiana wyglądu z tabletowego na smartfonowy i odwrotnie [ Galaxy Tab ][ CM9 ]Zmiany wyglądu odbywa się przez edycję pliku " build.prop "I. WYMAGANIA:1. Na pewno potrzebny jest root i android w wersji HC 3.2 lub wyżej ( ja robiłem na ICS 4.0 ) a. Można zastosować inną aplikację ja stosuję " ES File Explorer File Manager " i Windows7 (notatnik)II. INSTRUKCJA:1. Po zainstalowaniu " ES File Explorer File Manager " z " Sklep Play " należy w ustawieniach zaznaczyć " Opcje roota -> Root Explorator i Zamontuj system plików "2. Plik znajduje się w katalogu głównym " /system " i należy go skopiować do pamięci telefonu lub na kartę pamięci.3. Plik build.prop edytujemy ( ja edytuję na Windows7 w notatniku ) w linijce " lcd_density=160ro " zmieniamy liczbę z 160 na większą najlepiej w przedziale 200 - 2804. Plik ze zmienioną liczbą wrzucamy na kartę pamięci lub do pamięci telefonu.5. Przez aplikację " ES File Explorer File Manager " lub inną aplikację wklejamy do folderu " /system " - powinno pisać " nadpisanie pliku "6. Należy ponownie uruchomić tablet, i już jest wygląd smartfonowy.III. ODWRACANIE PROCESU1. Należy w pliku build.prop znów zmienić liczbę na 160 w taki sam sposób jak była wcześniej zmieniona._____________________________________________________Poniżej screny żeby się zorientować jaką liczbę najlepiej wpisać.LCD 160 - to oryginalny - wygląd tabletowyLCD od 180 do 300 wygląd smartfonowy - ja takie testowałemWielkość czcionki można zmieniać w ustawieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi