pawel7423 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 RECOVERYA wiec, bedziesz potrzebował adb z fastoobtem i jave (to kazdy powinien wiedziec jak zrobic, wiec pomine).Jezeli nie to [GUIDE] (For Noobs) SDK, ADB, and Drivers - xda-developersSterowniki Dropbox - LeDrivers-a760.msiLinki- czekacie 5s i klikacie skip add w prawym gorym roguDropbox - recovery.imgRecovery wrzucacie bezposrednio do folderu z adb i zmieniamy nazwe na recovery.img.Podlaczamy telefon pod usb i wybieramy tylko debugowanie usb!1 Uruchamiamy cmd i sprawdzamy czy widzi nam telefon uzywajac komendy adb devicesDla zielonych:zeby uruchomic poprawnie adb nalezy wybrac jego sciezke komenda w cmd czyli jezeli masz tak jak ja adb znajduje sie w c:/android/adb/adb.exe to wywołujesz dajesz komende cd c:/android/adb/ i enter.Po tym zabiegu powinines byc w tym folderze, jezeli masz w innym miejscu piszesz cd i sciezke analogicznie.Nastepnie wklepujesz adb devicesjezeli przeleca komendy z dolu do gory to znaczy ze zle ja wpisałes, jezeli pojawi sie list of devices attached i nie bedzie nic pod nia tzn. że nie wykrywa telefonu i czegos z w/w brakuje.Jezeli pojawi sie lista z twoim telefonem to wszystko ok. (nie pamietam co dokładnie sie pojawai, bo nie mam telefonu zeby to sprawdzic), napewno nie wyswietli sie model.Jezeli adb nie startuje, a sciezka jest podana dobrze, uruchom meneger zadan (crtl+shift+esc) i zabij adb.exe i wywołaj jeszcze raz w cmd.2 Restartyjemy telefon do bootloadera komenda :adb reboot bootloader Telefon sie zrestartuje, nie bac sie moze to chwile potrwac , po tej komendzie zawiesi sie na logo, to dobrze. Teraz trzeba sprawdzic czy widzi go nam3 Sprawdzamy liste fastbootfastboot devicespowinien sie pojawic nasz telefon, analogicznie jak z adb devices4 Flaszujemy recovery komendafastboot flash recovery recovery.img Dlatego zmienamy nazwe.5 Jezeli wszystko sie przesłało restartujemy fastbootafastboot reboot uruchamianie recovery: trzymamy vol+ vol -i power az pojawi sie recovery. (najlepiej najpierw zaczac trzymac glosnosci, a potem dolozyc do tego power). Wszystko co robisz, robisz na własną odpowiedzialność!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geloxd Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 6a. fastboot reboot 6b. adb reboot recovery bez trzymania przycisków od razu do recovery :] po za tym mam problem rodzaju takiego że jakikolwiek obraz img recki bym nie wrzucił czy to stąd czy z needrom to mam androidowe standardowe menu, czy to wina roota ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi