L0LEK Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam ! W dzisiejszym poradniku przedstawię wam w kilku krokach instalacje TWRP Recovery Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Wymagania :~ ROOTInstrukcja :~ Pobierz aplikacje TWRP Manager ze Sklep Play ~ Zainstaluj~ Otwórz ( przyznając prawa ROOT - a )~ Z opcji wybierz Install TWRP ~ Wybierz Device Name ( model telefonu ) ~ Wybierz wersje Recovery ( Recovery Version to Install )~ Install RecoveryGOTOWE ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 dodaj jeszcze że potrzebuje busyboxa i bd git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0LEK Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 A jest to dosyć czytelne ? Pierwszy mój poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 ba, jest, dodaj tylko te formułkę że nie odpowiadasz za uceglenia telefonu, tak w razie wu,bo nigdy nie wiesz co kto dokładnie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L0LEK Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Oo masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Cześć! Mam w tej chwili CM11, a chciałbym mieć CM13. Jako że do instalacji nowej wersji zalecane jest TWRP, a mam Philz Touch CWM (wersji nie pamiętam), postanowiłem zainstalować TWRP przy pomocy powyższego poradnika. W jednym z sąsiednich wątków przeczytałem, że przy instalacji za pomocą TWRP managera CWM zostanie po prostu nadpisane. Zainstalowałem TWRP manager nadając mu uprawnienia roota, zaktualizowałem busybox do najnowszej wersji. A tu niespodzianka...Jak żyć? [emoji53] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ręcznie instalować, ręcznie. Poprzez ODIN-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Yhym, a jak akurat nie mam dostępu do peceta?* Uzbroić się w cierpliwość, czy da się jakoś ustalić skąd bierze się błąd przy instalacji?*tzn. mam, ale służbowego, poblokowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ogółem sprawdź w starym recovery czy masz monut sdcard/ system. Nie raz się to przestawia i to też wpływa na instalacje romów itp. Poblokowany - co masz na myśli> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Sugeruję cierpliwości, co prawda da się wgrać, jednakże lepiej poczekaj jak bedziesz w domu bo kozesz coś zle skopać i będzie wtedy potrzebny odin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Ogółem sprawdź w starym recovery czy masz monut sdcard/ system. Nie raz się to przestawia i to też wpływa na instalacje romów itp. Poblokowany - co masz na myśli> ?Zaraz zbadamy stare recovery.Poblokowany - brak możliwości instalacji zewnętrznego oprogramowania. Sugeruję cierpliwości, co prawda da się wgrać, jednakże lepiej poczekaj jak bedziesz w domu bo kozesz coś zle skopać i będzie wtedy potrzebny odinNo nic, poczekam...-----------------------------------Wlazłem w recovery, a tam, proszę Was, TWRP 3.0.2-1. Pomimo błędu przy instalacji z poziomu managera. Cuda jakieś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 A skąd masz taką wiedzę, iż jest polokowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Zdobyłem ją empirycznie. Do zainstalowania czegokolwiek potrzebne są uprawnienia administratora. Taka tam korpomoda. Przy okazji zapytam: czy jak teraz przez TWRP wrzucę CM13 i gappsy, to stracę jakieś dane (np smsy)? Bo kontakty i aplikacje zostaną przywrócone z konta Google. Jeżeli stracę dane, to jak najwygodniej zrobić ich backup i przywrócić na świeżym systemie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Po każdym flashowaniu custom romu najlepiej zrobić wipe, czyli wykasować wszystko prócz danych na sdcard0 i sdcard1 w innym przypadku będzie chodzić gorzej PS: wyjątkiem jest aktualizacja tego samego romu od tego samego deva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Rozumiem. Czy możecie polecić wygodne narzędzie do backupu i przywracania danych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 To już sam musisz znaleźć; ja osobiście z kopii zapasowych robie tylko kontaktów przez konto google a reszte to kasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorevell Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Dobra, przypomniałem sobie, że kiedyś używałem sms backup&restore, on robi też kopię dziennika połączeń. W takim razie koniec offtopu. Dzięki za pomoc! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Nie ma sprawy, od tego jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi