OskarL Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 A więc.Wykonałem root'azainstalowałem recovery CWMzainstalowałem CM12 i Gapps 4.4.4 <--- to był błąd teraz to wiem.. Telefon nie chciał się włączyć, download mode nie działał, do recovery nie dało się wejść. DOSŁOWNIE NICPostanowiłem zrobić "Factory Hard Reset", telefon zatrzymał się w miejscu. I? Nic.. Recovery nie działaSystem nie działadownload mode nie działa Gdy próbuje go włączyć normalnie ładuje się i nic po za tym.. najpierw jest logo LG, następnie ekran się świeci i nic po za tym.(Gdy go włączyłem *jak wyżej* i podłączyłem pod kompa, to wyskoczyło mi kilkanaście dyski do sformatowania) Pytanie co mogę zrobić, aby go naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 a usb jtagiem nie szło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk Szkudlarek Opublikowano 1 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 jeszcze dobrze, ze tylko 20 zł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 OskarL Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Niby 20zł, ale z dwóch telefonów, jeden ;C *W drugim Ekran był rozwalony xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Patryk Szkudlarek Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Lepsze to niż uwalony telefon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Hah, ja dostałem od wuja zalany LG G2, teraz tylko sobie musze poszukać jakiś zmasakrowany i bedzie gites 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzeg0rz Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Mam podobny problem. Po instalacji na moim LG cyanogenmod 12.1 (po którejś próbie) straciłem możliwość uruchomienia trybu download. Na ekranie wyświetlają mi się komunikaty: Error: boot certyficatipn verifySecure booting Error!Casue: boot certyfication verify Cyanogen mod działa. Tryb recovery również. Nie mam tylko downloadmod. Próbowałem tej sztuczki z ubuntu. Niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Awaryjne odzyskiwanie systemu poprzez LG PC Suite? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzeg0rz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Awaryjne odzyskiwanie systemu poprzez LG PC Suite?Niestety. Zaden program do ladowania oprogramowania nie widzi telefonu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 to na 99% masz przycisk do papieru. Jeżeli nic nie wyszukuje telefonu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzeg0rz Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 to na 99% masz przycisk do papieru. Jeżeli nic nie wyszukuje telefonu..Zle sie wyrazilem. Jezeli podepne go do komputera to on wykryje go bez problemu. Schody zaczynaje sie przy probie wprowadzenia go w tryb download. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 7 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 @grzeg0rz opisz dokładnie co się dzieje,oraz upewnij się, czy:wyłączasz usb modem w menadżerze urządzeń, czy masz sterowniki wszystkie, jaki masz system, oraz najlepiej daj SS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzeg0rz Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 @grzeg0rz opisz dokładnie co się dzieje,oraz upewnij się, czy:wyłączasz usb modem w menadżerze urządzeń, czy masz sterowniki wszystkie, jaki masz system, oraz najlepiej daj SSNa wyłączonym telefonie naciskam Vol+ i podpinam kabel usb. Pojawia się pierwszy ekran przed wejściem w tryb download na którym wyskakują komunikaty: Error: boot certyfication verifySecure booting Error!Cause: boot certyfication verify Następnie ekran ściemnia (nie wyłącza się). Flashtool daje komunikat, że urządzenie jest odłączone. Na telefonie mam obecnie CM 12.1 ale chciałem wrócić do androida od LG, gdyż nie mogę uruchomić na nim żadnych gappsów. Co do sterowników to używałem różnych, ostatnio LG united mobile drive.Na PC mam windows 7 Ultimate 64 bit. Co do wyłączenia modemu usb to mnie zaintrygowałeś bo nie mam pojęcia o co chodzi . Mógłbyś nieco ten temat przybliżyć? O co dokładnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 @grzeg0rz download mode, czyli volume down co do tego mdoemy, to klikasz prawy przycisk myszy na ikonie mojego komputera, wybierasz zarządzaj i tam w menadżerze urządzeń wyłączasz lg modem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grzeg0rz Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Mam podobny problem. Po instalacji na moim LG cyanogenmod 12.1 (po którejś próbie) straciłem możliwość uruchomienia trybu download. Na ekranie wyświetlają mi się komunikaty: Error: boot certyficatipn verifySecure booting Error!Casue: boot certyfication verify Cyanogen mod działa. Tryb recovery również. Nie mam tylko downloadmod. Próbowałem tej sztuczki z ubuntu. Niestety.Jeżeli ktoś by miał podobny problem to niech poszuka "D802_PATCH_RETURN_KK_droidth.zip"Kopiujemy na telefon, uruchamiamy recovery i instalujemy patch. Po restarcie download mod działa. Dzięki wszystkim. https://drive.google.com/file/d/0B_NmfDuhOUL9N19GUUt6WmRMX2c/view?usp=sharing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KitLer Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 Zamknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 CyanowyLenovo Opublikowano 23 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 @KitLer Ja już zamknę, bo nikt się nie udziela. Jak widzisz, że temat jest nieaktywny od co najmniej 3 dni i nikt się nie udziela to zamykaj takie tematy. Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
OskarL
A więc.
Wykonałem root'a
zainstalowałem recovery CWM
zainstalowałem CM12 i Gapps 4.4.4 <--- to był błąd teraz to wiem..
Telefon nie chciał się włączyć, download mode nie działał, do recovery nie dało się wejść. DOSŁOWNIE NIC
Postanowiłem zrobić "Factory Hard Reset", telefon zatrzymał się w miejscu. I? Nic..
Recovery nie działa
System nie działa
download mode nie działa
Gdy próbuje go włączyć normalnie ładuje się i nic po za tym.. najpierw jest logo LG, następnie ekran się świeci i nic po za tym.
(Gdy go włączyłem *jak wyżej* i podłączyłem pod kompa, to wyskoczyło mi kilkanaście dyski do sformatowania)
Pytanie co mogę zrobić, aby go naprawić?
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi