dre4merOn Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Cześć Jak ustawić najlepiej opcję wydajność w ustawieniach cyanogenmod 11? Chodzi mi o to ,że wyszukałem info w internecie, że można zrobić tak żeby bateria trzymała dłużej. Czyli w opcjach wydajności w zarządcy ustawić powersave i zmienić częstotliwość na u mnie to 480. A teraz chciałbym to odwrócić. Nie mogę niestety ponieważ nie pamiętam co było domyślnie w zarządcy ustawione i jaką częstotliwość procesora ustawić? Czy mogę poprzez te ustawienia zoptymalizować Cyanogenmoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 [Kalibracja baterii.][Eliminacja lagów. Zbiór poradników.] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dre4merOn Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 A jakie są Twoje/Wasze doświadczenia z tą wydajnością. Warto coś zmieniać czy lepiej nic nie ruszać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeoHot Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Czyli w opcjach wydajności w zarządcy ustawić powersave i zmienić częstotliwość na u mnie to 480 Nie wiem czy jest tak do tej pory, ale powersave może spowodować zmniejszenie wydajności. Jeśli bardzo Ci zależy na baterii to zmniejsz maksymalną wartość i odznacz "zezwól na oczyszczanie pamięci z zasobów". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dre4merOn Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Hmm zależy mi na baterii ale jeszcze bardziej na ogólnym działaniu żeby nie lagowało i wszystko płynnie chodziło. Tak czy siak muszę ładować telefon codziennie. A ustawiłem tak: Aktualna częstotliwość 1008Mhz, Zarządca DanceDance Minimalna i Maksymalna częstotliwość obie ustawione na 1008Mhz Czy tak może być? I jeszcze pytanko o co chodzi z tym zarządcą co to jest tak w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeoHot Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Zarządca procesora - jest odpowiedzialny m.in. za skalowanie CPU, aby zaspokoić dany proces, a różnią się sposobem działania; jedne pracują jak najszybciej, inne oszczędzają baterię. Możesz obniżyć minimalną i maksymalną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dre4merOn Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dzięki za info. A które pracują jak najszybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provectus Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 OC cpu skraca pojemnosc baterii, gdyż co z tego ze obniżycie mhz jak cpu dłuzej to bedzie mielił czyli wiecej zeźre nie tedy droga... Wywal procesy w tle zbedne, tzn tegoogle i swoje opcjonalne tylko FB czy NK, potem zmiejsz podwietlenie matrycy na 30% a w budynku na 0%, kalibracja baterii MANUALNA tez moze pomóc ale jak stare ogniwo to może juz za późno na to... wyłacycz ekran blokady bo to proces który źre sporo, imho wifi czy 3g najwiecej źrą niestety baterii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dre4merOn Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Okej zmieniłem zarządce procesora na hyper i powiem Wam, że jest dobrze. Chodzi płynnie nie laguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi