Pawliniak Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 ANDROID 5.0.1 dla LG OPTIMUS L9 Bugi:BrakCo zawiera:Ramhack 818MbBetter battery lifeOC to 1350 MhzGPU OC to 384 MhzMany tweaksSound boost on headphonesUpdated screen driverPower saving mode (in battery settings)Internal SD disabledAdded BLN support (L9 BacklightMod app in Play Store)Support for 5Ghz wifiBluetooth Low Energy supportLess battery drain by screen (lower screen refresh rate)Better multicore managingF2FS filesystemSuperuser includedSome CyanogenMod tweaks/mods also included Wymagania:LG P760Odblokowany bootloaderTWRPInstalacja:Pobieramy wymagane pliki i umieszczamy na karciePrzechodzimy do recoveryFactory resetFlash Rom oraz GappsReboot!Pliki do pobrania:Romhttp://gapps.cyanogenmod.pl/ ROM OS Version: 5.0.x LollipopROM Kernel: Linux 3.0.xBased On: AOSP Version InformationStatus: StableStable Release Date: 2014-12-08 źródło: http://forum.xda-developers.com/optimus-l9/development/android-5-0-lg-optimus-l9-aosp-t2937142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabek1 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Mam pytanie odnośnie tego oprogramowania. Jestem niezbyt ogarnięty w tych sprawach. 1. Czy jest język polski?2. Czy powrót do poprzedniej wersji androida jest czymś skomplikowanym? Aktualnie posiadam 4.1.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ad. 1 Jest Język Polski Ad. 2 Co do wgrania. No są problemy, bo to LG i to PC coś knoci, a to sterowniki i czasami można się podenerwować. Ale sama procedura wgrywania stocków nie jest ciężka. Czasami trzeba myśleć za komputer.. ale to android- wiadomo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domkass Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Mam pytanie. Próbuje ktoś zrobić 5.1 dla L9 albo CM12 zoptymalizować? Widziałem już na stronie cm 12-2 i fajnie by było jakby ktoś w ogóle za zwykłą 12 się zabrał i coś popróbował. Bo mam taki problem z AOSP, że działa stabilnie, płynniutko itp jak się robi coś innego niż przeglądanie neta. Jak tylko włączę przeglądarkę i to obojętnie jaką to popracuję trochę, ale jak się przewija strony, albo nagle zacznie coś na stronie wczytywać to robi się lag na kilka minut i albo trzeba czekać i walczyć z tym przyciskiem blokady bądź home albo reset. Fajnie byłoby móc normalnie z tego korzystać, a jednak wygląd 5.0 mi odpowiada nie nie chciałbym się cofać do 4.4 I jeszcze takie bardziej z ciekawości moje pytanko. Jest jakakolwiek możliwość wgrania softu z nakładką producenta? Z jakiegoś backupa czy coś? Lubię nakładkę sony i chętnie bym z z niej skorzystał, ale nie widzę za bardzo możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Hmmm yego cm12 muszą dopracowac, a odnosnie tej nakladki, to poza motywami na cm to moze jakis dev ugotuje rom z nakladka taka natywną, a nie z poziomu motywow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domkass Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 @PeliKan A tak na dzień dzisiejszy rozumiem, że nie można nigdzie dostać z nakładką, a trzeba gdyby coś ją robić, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Hmmm pogogluj sb ''how to themed/patched android'' czy coś, ja idę spac bo na 7 do pracy, cya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byq8327 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Witam, podpinam sie pod watek bo sie troche gubie w tym wszystkim. Posiadam LG L9 p760 z 4.1.2 . Czy ten sposob bylby nalepszy dla mnie? szukam czegos w miare najnowszego do zoptymalizowania mojego telefonu. Czy lepszy bedzie cm 9.1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi