C0nvert-R Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Witam, Wiele osób słysząc o LG Optimus L3 na forach nadziało się zapewne na zwrot "SDMerge"Jest to poszerzenie pamięci systemowej naszego poczciwego E400 aż do 1GB! Tak, to możliwe! Oficjalny temat:http://www.modaco.com/topic/361722-sdmerge400-mod-gellmar-crazybyte-get-11gb-space-for-your-apps-and-data/ A więc, opiszę tu jak zainstalować SDMerge dołączając CM9 - tak jak Gellmar. 1. Pobieramy paczkę z SendFile.su:http://s1.sendfile.su/download/787227/apuXufCutA6UOcAh5jNMG9zOok1NAC85yfNcSXSMoraz CyanogenMod 9 Nightly:http://get.cm/get/b52 2. Paczkę ZIP od Gellmara wypakowujemy. Nie instalujemy jej!3. Wszystkie wypakowane pliki wrzucamy na kartę SD. WAŻNE: Bez karty SD przeglądarki będą miały problem z pobieraniem czegokolwiek na telefon!WAŻNE 2: Recovery MUSI BYĆ od ClockWorkMod, wersja MUSI BYĆ 5.8.4.5! 4a. Uruchamiamy recovery4b. Instalujemy SDMergE400_step1.zip. Informacja: jest to CWM-based Recovery 6.0.1.2.4c. Instalujemy SDMergE400_step2.zip.4d. Krok trzeci to CM9 - dlatego go nie ma w paczce. Instalujemy więc CMa.4e. Instalujemy SDMergE400_step4.zip.4f. Restartujemy telefon.5. FINAŁ. Reklamacji nie przyjmuję, mogę pomóc z problemami.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmitto Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 a jest możliwość podkręcenia do 1000 mhz i swapu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C0nvert-R Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Tak, JEŚLI wgrasz również kernel od Gellmara. Bez kernela podkręcanie nie ma sensu, a może dodatkowo uceglić telefon.Dla tych, którym to nie za bardzo wychodzi, polecam flash StockPro v2. PreSDMerged, tun, swap, OC już wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chybanat Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Po wykonaniu kroku ''Instalujemy SDMergE400_step2.zip.'' telefon się wyłączył, a gdy próbowałam włączyć normalnie telefon cały czas pokazywał tylko logo LG.Gdy ''klikam'' ''chose zip from sdcard'' na dole ekranu widnieje napis ''E: Can't mount /sdcard/'', a gdy wybieram ''choose zip from internal sdcard'' wyświetla mi się ''E: Can't mount /emmc/''Dodam, że jestem zielona w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Wgraj stocka przez kdz, ew uruchom w trybie recovery (vol-down i power i home button) i z recovery wgraj rom poprzez adb sideload, u mnie w sygnaturze jest poradnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi