C0nvert-R Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Witam wszystkich,Już kawałek czasu temu (spory) do naszego KM0410 wyszła aktualizacja z Andka 4.3 do 4.4(.2). Aktualizację tę można przeprowadzić w serwisie lub w domu. Przedstawiam "domowy" sposób.PLIKI DO POBRANIA, które załączę później:1. SmartPhoneUpgradeTool - będzie zwany dalej SPUTnikiem 2. Pliki aktualizacyjne od Kruger&Matz3. Cierpliwość...Na stronie K&M jest folder z absolutnie wszystkim - sterownikami, plikami oraz SPUTnikiem. Wystarczy go pobrać - jakieś 450MB.Pamiętajcie o kopii zapasowej danych!!>>INSTALACJA<<1. Po podłączeniu telefonu w dowolnym trybie wyświetli się nam dysk "android_driver". Uruchamiamy setup i instalujemy sterowniki do naszego LIVE'a Dwójeczki.2. Odpalamy SPUTnika.Trochę o SPUT:Jest to aplikacja z bardzo prostym interfejsem. Niestety w języku angielskim, ale konstrukcja tego programu jest na tyle prosta, że można nawet spolszczyć go ręcznie.A więc:3. Klikamy na górze "Browse..." i wybieramy RAWPROGRAM_UNSPARSE.xml z folderu "...-emmc" (nie pamiętam początku)4. Po wybraniu pliku czas na manewry "na zewnątrz":4a) Wyłączamy telefon4b ) Trzymamy Vol+ i Vol-4c) CAŁY CZAS TRZYMAJĄC OBA PRZYCISKI podpinamy telefon do USB. Ciągle trzymamy przyciski! Do punktu 7 włącznie!4d) Powinna się wyświetlić informacja o instalacji sterowników portu COM.5. Klikamy "Search Port"6. SPUTnik wykryje nasz telefon jako COMx, gdzie x to numer portu.7. Klikamy "Start". Ja puszczam przyciski wtedy, gdy w oknie wyświetli się "download app...". Można chyba wcześniej, ale nie ryzykowałbym.8. Gdy już dostaniemy zielone "Completed!" albo coś takiego, odłączamy telefon.A teraz najciekawszy moment... Cieszymy się zaktualizowanym telefonem! ^^Wszelkie pretensje NIE do mnie. Zgłoszenie błędu przyjmę, spróbuję pomóc, ale wszelkie "hejty" będą pozostawać bez odpowiedzi.Pozdrawiam PostScriptum:Wymagania sprzętoweWindows...i starczy. Jeśli u mnie na laptopie z Windows 10 TP działa, to zadziała wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SymeonS Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam, mam K&M Live 3+ Aktualnie mam android 5.1.1 ale znalazłem androida 6.0.1 do tel Innosa D6000 który niby się nie różni od K&M Live 3+ Pytanie czy tą metodę którą podałeś mogę użyć do wgrania systemu i czy można wgrać z innego tel system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
android_reg_edit Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Na 90% to nie przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi