Derror Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam, w tym tutorialu pokaże jak zainstalować Custom Rom "Hyperion 9 Gold Master Final" by zainstalować ten Rom musimy mieć oryginalny rom i wykonany root. 1. Na początek musimy pobrać wszystkie potrzebne paczkiTempCWMHyperion 9 2. Paczki wgrywamy bezpośrednio na karte SD w telefonie nie wypakowywując ich! 3. Wyłączamy telefon 4. Włączamy telefon za pomocą kombinacji Vol.+, Home i Power zobaczymy Recovery Mode w kolorze czerwonym. *Instrukcja obsługi Vol.+, Vol.- służa do poruszania sie po menu. Home do zatwierdzania wyboru. Power do cofania (Back). 5. Wybieramy opcję "apply update from sdcard" 6. Wyszukujemy na naszej karcie "TempCWM.zip" i zatwierdzamy, zobaczymy ClockWorkMode w kolorze żółtym. 7. Wybieramy opcję "mounts and storage" 8. Teraz musimy zamontować trzy opcje Mount/systemMount/dataMount/cachePo zamontowaniu ma wyglądać tak Unmount/systemUnmount/dataUnmount/cache9. Klikamy Back i wybieramy opcje "advanced" i czyścimy (wipe)Wipe Dalvik CacheWipe Battery Stats10. Klikamy Back i czyścimy (wipe)Wipe data/resetWipe cache partition11. Wybieramy "Install zip from SD card" >> "Choose zip from SDcard" wyszukujemy paczkę "HYPERION-09.DXMJ1.GM-FINAL.BUILD.zip" i zatwierdzamy. 12. Jak instalacja się zakończy Klikamy Back >> Rebot System Now Uwaga: Rom może sie długo uruchamiać! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 A przez taki link ?filesystem:https://mega.co.nz/temporary/mega/MUwX2QhD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Prawie mam. Na tel nie poszło ale w domu się udało. Teraz idzie to do mnie . Plik waży ok 100Mb i trochę to potrwa przy mojej prędkości neta. Dam znać wieczorem co i jak. Dalej walcze i mam problem z mount/data jak to klikam nie zmienia sie na unmount/dara (pozostałe dwa mogę zmienić) tylko blokuje telefon i zanikają napisy żółte a na dole na tym samym tle jest napis ClockworkMod Recovery v5.0.2.6 Przeszedłem mimo tego do końca i po restarcie pozostaje na logo samsung Galaxy. ..Co w/g Was jest nie tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 jak masz mount/data - to jest dobrze (jak klikniesz i zmieni się na unmount - to ją wyłączasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Cały czas pod góre.nie wiem o co chodzi ,,Stocka możesz wgrać za pomocą odina" tego nie zrobiłem. W instrukcji w 8 pozycji,,Po zamontowaniu ma wyglądać tak Unmount/systemUnmount/dataUnmount/cache"I z mont/data mam problem bo nie mogę tego przestawić wyświetla się ,, Error mountig/data!". Podobnie nie działa w 9 pozycji ,,Wipe Dalvik Cache"Chyba jeszcze bardziej namieszkałem. Jest jakiś sposób na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mariusz30 Opublikowano 29 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2015 witam tez mam problem nie moge mout/data przetworzyc na unmout/data prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Problem został rozwiązany lub temat wyczerpany. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem Jak poprawnie założyć temat -> http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/forum-0/announcement-2-jak-zak%C5%82ada%C4%87-tematy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Derror
Witam, w tym tutorialu pokaże jak zainstalować Custom Rom "Hyperion 9 Gold Master Final" by zainstalować ten Rom musimy mieć oryginalny rom i wykonany root.
1. Na początek musimy pobrać wszystkie potrzebne paczki
2. Paczki wgrywamy bezpośrednio na karte SD w telefonie nie wypakowywując ich!
3. Wyłączamy telefon
4. Włączamy telefon za pomocą kombinacji Vol.+, Home i Power zobaczymy Recovery Mode w kolorze czerwonym.
*Instrukcja obsługi Vol.+, Vol.- służa do poruszania sie po menu. Home do zatwierdzania wyboru. Power do cofania (Back).
5. Wybieramy opcję "apply update from sdcard"
6. Wyszukujemy na naszej karcie "TempCWM.zip" i zatwierdzamy, zobaczymy ClockWorkMode w kolorze żółtym.
7. Wybieramy opcję "mounts and storage"
8. Teraz musimy zamontować trzy opcje
Po zamontowaniu ma wyglądać tak
9. Klikamy Back i wybieramy opcje "advanced" i czyścimy (wipe)
10. Klikamy Back i czyścimy (wipe)
11. Wybieramy "Install zip from SD card" >> "Choose zip from SDcard" wyszukujemy paczkę "HYPERION-09.DXMJ1.GM-FINAL.BUILD.zip" i zatwierdzamy.
12. Jak instalacja się zakończy Klikamy Back >> Rebot System Now
Uwaga: Rom może sie długo uruchamiać!
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi