Derror Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam, w tym tutorialu pokaże jak zainstalować Custom Rom "Hyperion 9 Gold Master Final" by zainstalować ten Rom musimy mieć oryginalny rom i wykonany root. 1. Na początek musimy pobrać wszystkie potrzebne paczkiTempCWMHyperion 9 2. Paczki wgrywamy bezpośrednio na karte SD w telefonie nie wypakowywując ich! 3. Wyłączamy telefon 4. Włączamy telefon za pomocą kombinacji Vol.+, Home i Power zobaczymy Recovery Mode w kolorze czerwonym. *Instrukcja obsługi Vol.+, Vol.- służa do poruszania sie po menu. Home do zatwierdzania wyboru. Power do cofania (Back). 5. Wybieramy opcję "apply update from sdcard" 6. Wyszukujemy na naszej karcie "TempCWM.zip" i zatwierdzamy, zobaczymy ClockWorkMode w kolorze żółtym. 7. Wybieramy opcję "mounts and storage" 8. Teraz musimy zamontować trzy opcje Mount/systemMount/dataMount/cachePo zamontowaniu ma wyglądać tak Unmount/systemUnmount/dataUnmount/cache9. Klikamy Back i wybieramy opcje "advanced" i czyścimy (wipe)Wipe Dalvik CacheWipe Battery Stats10. Klikamy Back i czyścimy (wipe)Wipe data/resetWipe cache partition11. Wybieramy "Install zip from SD card" >> "Choose zip from SDcard" wyszukujemy paczkę "HYPERION-09.DXMJ1.GM-FINAL.BUILD.zip" i zatwierdzamy. 12. Jak instalacja się zakończy Klikamy Back >> Rebot System Now Uwaga: Rom może sie długo uruchamiać! 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Ładnie wygląda ten rom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Derror Opublikowano 4 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 (edytowane) Bardzo ładnie, a najlepsze jest to że wszystko działa poprawnie Edytowane 4 Marca 2015 przez NeoCM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szymonch Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 A jak ze stabilnością i szybkością tego romu względem oryginalnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Jeżeli ktoś zmienia to na pewno na lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Derror Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 A jak ze stabilnością i szybkością tego romu względem oryginalnego?Jak dla mnie, to najlepszy custom rom na ten telefon i tak, jest lepszy pod względem szybkości i stabilności od oryginalnego . Stabilny, nie zacina się, nie resetuje, ładnie wygląda i mniej waży . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielax14 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 System jest o wiele stabilniejszy,szybszy i ładniejszy od oryginału, ale nie jest po polsku wiec mam pytanie. Czy istnieje wersja tego systemu po polsku ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Derror Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 System jest o wiele stabilniejszy,szybszy i ładniejszy od oryginału, ale nie jest po polsku wiec mam pytanie. Czy istnieje wersja tego systemu po polsku ??Niestety nie, nawet w systemie nie da się zmienić, jest tylko kilka języków. Myślałem może by sie pobawić i go jakoś spolszczyć, ale sobie odpuściłem, ponieważ znam angielski i nie jest mi bardzo potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielax14 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Niestety nie, nawet w systemie nie da się zmienić, jest tylko kilka języków. Myślałem może by sie pobawić i go jakoś spolszczyć, ale sobie odpuściłem, ponieważ znam angielski i nie jest mi bardzo potrzebne. Tez znam angielski i radze sobie dobrze w tym srodowisku, ale jednak gdyby system byl po Polsku to czulbym sie jak "w domu". Myslalem tez zeby go przetlumaczyc ale samemu to niezbyt. Sorki ze nie uzywam polskich znakow ale w tym systemie ich nie ma Wiec moze bysmy przetlumaczyli ??? Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Napewno możesz sam wkleic w telefon polska czcionnke itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Derror Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tez znam angielski i radze sobie dobrze w tym srodowisku, ale jednak gdyby system byl po Polsku to czulbym sie jak "w domu". Myslalem tez zeby go przetlumaczyc ale samemu to niezbyt. Sorki ze nie uzywam polskich znakow ale w tym systemie ich nie ma Wiec moze bysmy przetlumaczyli ??? Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2Powiem Ci, że ciekawa propozycja ale nie za bardzo mam teraz czas... bo tak się trochę obijałem przez rok szkolny i muszę poprawić co nieco xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielax14 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Napewno możesz sam wkleic w telefon polska czcionnke itd A czy moglbys mi podpowiedziec jak ?? Dopiero zaczynam przygode z modowaniem telefonow, wiec jeszcze nie wiem jak takie rzeczy robic i czy to sie robi inaczej na kazdy system czy nie ??? Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2Powiem Ci, że ciekawa propozycja ale nie za bardzo mam teraz czas... bo tak się trochę obijałem przez rok szkolny i muszę poprawić co nieco xD. Mam podobna sytuacje. Testy za 4 dni i trzeba sie starac o oceny do dalszej szkoly, zreszta ty chyba tez Mozemy zaczac w wakacje lub pod koniec roku jak masz ochote Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Spolszczenie systemu można wykonać za pomocą aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.c_lis.ccl.morelocale&hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Derror Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Spolszczenie systemu można wykonać za pomocą aplikacji https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.c_lis.ccl.morelocale&hl=plDzięki działa, ale spolszczyło tylko Sklep Play ;_;. Ustawienia bez zmian tak samo jak i interfejs.Mozemy zaczac w wakacje lub pod koniec roku jak masz ochote Możemy pod koniec roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielax14 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 No to zaczniemy pod koniec roku Ale szkolnego ?? Sent from my GT-S5360 using Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Derror Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Ale szkolnego ?? Tak szkolnego xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 WitamUcegliłem gt-s5360 i mam pytanie czy jest możliwość wygrania oryginalnego rom przez kartę SD. Tu gdzie jestem nie mam dostępu do kompa jedynie inny tel za pomocą którego mogę pobrać różne pliki. Tel nie może wystartować (zapętla się)jak włączam startuje do momentu jak napis SAMSUNG pulsuje i tak w kółko. Tel kartę SD czyta i mogę z niej instalować pliki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wykonaj wszystko co jest w poradniku. Przedstawiona procedura jest wykonywana za pomocą karty pamięci Stocka możesz wgrać za pomocą odina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ok w takim razie próbuje. Nie znam sie na tym ale może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Wszystko jest dokładnie opisane nie powinieneś mieć problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Stocka wgrywasz via odin, a inny rom poprzez custom recovery mozesz wgrac z karty pamieci badz via adb sideload Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Czyli zaczynam od pobrania TempCWM i Hyperion9 Jak klikam na to to otwiera mi sie pusta strona nie ma nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Musisz miec nowsza przegladarke wtedy nie powinno byc problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Ok. Dzięki. Trochę mi to zajmie czasu bo neta mam bardzo słabego ale sie nie poddaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Welecome to 2G club Daj znac czy Ci dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mondrus Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Jak na razie udało mi pobrać plik TempCWM ale tego drugiego Hyperion9 nie mogę. Prośba czy jest taka możnesz przesłać na maila mondrus@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Derror
Witam, w tym tutorialu pokaże jak zainstalować Custom Rom "Hyperion 9 Gold Master Final" by zainstalować ten Rom musimy mieć oryginalny rom i wykonany root.
1. Na początek musimy pobrać wszystkie potrzebne paczki
2. Paczki wgrywamy bezpośrednio na karte SD w telefonie nie wypakowywując ich!
3. Wyłączamy telefon
4. Włączamy telefon za pomocą kombinacji Vol.+, Home i Power zobaczymy Recovery Mode w kolorze czerwonym.
*Instrukcja obsługi Vol.+, Vol.- służa do poruszania sie po menu. Home do zatwierdzania wyboru. Power do cofania (Back).
5. Wybieramy opcję "apply update from sdcard"
6. Wyszukujemy na naszej karcie "TempCWM.zip" i zatwierdzamy, zobaczymy ClockWorkMode w kolorze żółtym.
7. Wybieramy opcję "mounts and storage"
8. Teraz musimy zamontować trzy opcje
Po zamontowaniu ma wyglądać tak
9. Klikamy Back i wybieramy opcje "advanced" i czyścimy (wipe)
10. Klikamy Back i czyścimy (wipe)
11. Wybieramy "Install zip from SD card" >> "Choose zip from SDcard" wyszukujemy paczkę "HYPERION-09.DXMJ1.GM-FINAL.BUILD.zip" i zatwierdzamy.
12. Jak instalacja się zakończy Klikamy Back >> Rebot System Now
Uwaga: Rom może sie długo uruchamiać!
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi