Skocz do zawartości
  • 0

[Core Plus] Błąd podczas flashowania firmware ( Odin )

DarxMen PL

Pytanie

Witam, zakupiłem Galaxy Core+ w Plusie, jak wiadomo brandowane firmware jest strasznie zaśmiecone więc chciałem wgrać najnowsze jakie jest dostępne z strony sammobile.com. Znalazłem jakieś z Grudnia 2014 dla Taiwanu ( może to przez to ), niebrandowane.

Pobrałem sterowniki, Odin'a 3.0.7, Samsung Kies ( Kies wogóle nie wykrywa telefonu ), wszystko się ładnie zainstalowało, firmware jest z końcówką .tar.md5 więc wszystko się zgadzało, w Odinie poprawnie udało mi się wskazać plik do sflashowania, zaznaczyłem tylko Auto Reboot i F. Reset Time, uruchomiłem telefon w trybie Download, podłączyłęm pod PC i Start.

Ogólnie w Odnie wygląda wszystko tak:

96654865348958077509.png

A to log z flashowania:

Added!! Enter CS for MD5.. Check MD5.. Do not unplug the cable.. Please wait.. G350ZTUANK2_G350ZZTANK2_G350ZTUANK2_HOME.tar.md5 is valid. Checking MD5 finished Sucessfully.. Leave CS.. Odin v.3 engine (ID:4).. File analysis.. SetupConnection.. Initialzation.. Get PIT for mapping.. Firmware update start.. sboot.bin NAND Write Start!!  param.lfs dt-blob boot.img recovery.img system.img FAIL! All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kiedy pojawi się błąd że coś nie tak z firmware na wyświetlaczu telefonu to PC go wykrywa ale już Kies niestety nie, pobrałem wersje dla Polski niebrandowaną i odziwo sflashowało ją odrazu bez błędu, może coś było z tamtą wersją dla Taiwanu nie tak albo po prostu nie zgadzał się rejon dla którego firmware zostało wypuszczone.