Witam, zakupiłem Galaxy Core+ w Plusie, jak wiadomo brandowane firmware jest strasznie zaśmiecone więc chciałem wgrać najnowsze jakie jest dostępne z strony sammobile.com. Znalazłem jakieś z Grudnia 2014 dla Taiwanu ( może to przez to ), niebrandowane.
Pobrałem sterowniki, Odin'a 3.0.7, Samsung Kies ( Kies wogóle nie wykrywa telefonu ), wszystko się ładnie zainstalowało, firmware jest z końcówką .tar.md5 więc wszystko się zgadzało, w Odinie poprawnie udało mi się wskazać plik do sflashowania, zaznaczyłem tylko Auto Reboot i F. Reset Time, uruchomiłem telefon w trybie Download, podłączyłęm pod PC i Start.
Ogólnie w Odnie wygląda wszystko tak:
A to log z flashowania:
Added!! Enter CS for MD5.. Check MD5.. Do not unplug the cable.. Please wait.. G350ZTUANK2_G350ZZTANK2_G350ZTUANK2_HOME.tar.md5 is valid. Checking MD5 finished Sucessfully.. Leave CS.. Odin v.3 engine (ID:4).. File analysis.. SetupConnection.. Initialzation.. Get PIT for mapping.. Firmware update start.. sboot.bin NAND Write Start!! param.lfs dt-blob boot.img recovery.img system.img FAIL! All threads completed. (succeed 0 / failed 1)
Pytanie
DarxMen PL
Witam, zakupiłem Galaxy Core+ w Plusie, jak wiadomo brandowane firmware jest strasznie zaśmiecone więc chciałem wgrać najnowsze jakie jest dostępne z strony sammobile.com. Znalazłem jakieś z Grudnia 2014 dla Taiwanu ( może to przez to ), niebrandowane.
Pobrałem sterowniki, Odin'a 3.0.7, Samsung Kies ( Kies wogóle nie wykrywa telefonu ), wszystko się ładnie zainstalowało, firmware jest z końcówką .tar.md5 więc wszystko się zgadzało, w Odinie poprawnie udało mi się wskazać plik do sflashowania, zaznaczyłem tylko Auto Reboot i F. Reset Time, uruchomiłem telefon w trybie Download, podłączyłęm pod PC i Start.
Ogólnie w Odnie wygląda wszystko tak:
A to log z flashowania:
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi