aloisy Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jest już ClockworkMod Recovery które uruchamia sie pod L9.Aby zainstalować CWM musimy mieć roota.1. Pobieramy : https://docs.google....2NUY0RId28/edit2. Instalujemy i otwieramy3. Klikamy Install/Update Recovery4. Wybieramy CMW a nastepnie Yup, now do it already.5. Pozniej Reboot to RecoveryInstalujesz na własne ryzyko ! Nie odpowiadam za szkody ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XQS Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Recovery testowane na: P760 i P765Pobierz wersję 1.4.0.0Co działa: Backup and Restore Installing zip ADB All partitions are mounted Internal SD Card fully working! Charging SD-EXT partition (only ext3)Co nie działa: External and Internal SD USB MountWymagania:- RootInstalacja:Pobierz i zainstaluj apkOdpal L9 Recovery InstallerKliknij Install/Update RecoveryWybierz CWM (Install this!)Kliknij Yes, Install RecoveryZrobione Włączanie recovery:Wyłącz telefonWłącz go, kiedy pojawi się logo LG kliknij i przytrzymaj vol -Brawo jesteś w recovery Poradnik You Tube Usuwanie recovery:Usuń /system/bootstrap directoryUsuń /system/bin/e2fckZmień nazwę z /system/bin/e2fck.bin na e2fckZrobione!Changelog:Changelog:1.4.0.0Stable SD-EXT (ext3) supportFixed ADB, now working correctlyChanged some text to make installer cleaner1.3.1.0Changes only to test versionSD-EXT support, but it is still in testing. See Notes above changelog, because sd-ext don't work in 100% (you must partition sd card with recovery)1.3.0.0All bugs fixedCan't still mount Internal and External SD because can't mount in recovery through MTP, please copy files through adb or use this app to copy: http://forum.xda-dev.....php?t=1057059)1.2.0.0Fixed Internal SDSome texts in apk changed 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaMb Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Nie działa, co moze byc nie tak ? Mam roota.Instaluje CWM bez problemu, potwierdzenia itp.Ale jak daje uruchom ponownie w trybie recovery to sie uruchamia ponownie normalnie... Przytrzymanie vol- tez nic nie daje.. L94.1.2(v20H) . W czym problem, moze ktos pomoze... blagam bo nie mam pomysłu już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Temat powstał w styczniu kiedy dostępna była jedynie nakładka (pseudo tryb CWM). Dostępna jedynie dla wersji 10a. Aktualnie dostępne jest CWM pod adresem: recovery-clockwork-6.0.3.1-p760.rar. Jest to obraz *.img więc jego wgrywanie robi się przez fastboota. Niestety jestem w pracy i nie napiszę instrukcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor21T Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Nie działa, co moze byc nie tak ? Mam roota.Instaluje CWM bez problemu, potwierdzenia itp.Ale jak daje uruchom ponownie w trybie recovery to sie uruchamia ponownie normalnie... Przytrzymanie vol- tez nic nie daje.. L94.1.2(v20H) . W czym problem, moze ktos pomoze... blagam bo nie mam pomysłu już.Mam ten sam problem co tyMam roota i nie mogę wgrać cwm bo po restarcie telefon normalnie się włącza.Próba wgrania CM przez ROM Manager kończy się tym Telefon na szczęście działa , ale nie wiem czemu nie da się uruchomić cwm.Proszę o pomoc. L9 4.1.2 v20c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Z tego co pamiętam to telefon musi działać minimum 30min, przed wykonaniem instalacji - matko kiedy jato robiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamaS Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Telefon działał od dwóch dni, zainstalowałem tą metodą, a przy próbie wejścia w recovery mod telefon się restartuje i włącza normalnie. Telefon fabrycznie miałem już JB. Nie wiem czy jest metoda, której nie próbowałem, ale każda daje ten sam efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 A masz odblokowany bootloader? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawat Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 witam program działa,też się męczyłem ale udało się odblokować bootloadera!!!musicie mieć naładowany telefon na 100% inapewno zadziała!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost7line Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 witam program działa,też się męczyłem ale udało się odblokować bootloadera!!!musicie mieć naładowany telefon na 100% inapewno zadziała!!!mozesz napisać jak Ci sie udało ?od jakiegos czasu staram sie to przejść ale niestety ....mam roota ,recovery wrzucone przez p940 recovery installer ...ale dalej lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi