NeoCM Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Desire 816 - CyanogenMod 12 - oficjalny Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloader Pobierz:CM : http://download.cyanogenmod.org/?device=a5Gapps: https://s.basketbuild.com/gapps Instrukcja:Pobierz ROM i Gapps Wrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzenia Wyłącz/przejdź w tryb recovery Wykonaj pełne wipe systemu Następnie zainstaluj ROM, następnie Gapps Reboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeksz Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Coś zrobiłem nie tak, aparat zapisuje zdjęcia w pamięci wewnętrznej. Każdy inny zachowuje się tak samo. jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeliKan Opublikowano 28 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 to normalne, dokonaj swapu pamięci lub zamontuj folder na sd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viszu Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Po instalce mam tylko 4 gb wewnętrznej pamięci i pozostało tylko ok 200 mb wolnej coś zrobiłem nie tak jak odzyskać 4gb bo 816 ma 8 gb wewnętrznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 17 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2015 A całej pamięci ile ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.a86 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Proszę o informacje od osób które już zainstalowały CM na swoim telefonie, bo zanim zainstaluję chciałbym to wiedzieć: - czy po instalacji działają dwa przednie głośniki? - czy działa dioda powiadamiająca na przednim panelu? - ile pamięci zajmuję sam CM po instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Nie posiadałem tego telefonu, ale spróbuje odpowiedzieć na Twoje pytania @michal.a86 - czy po instalacji działają dwa przednie głośniki? (Dlaczego miały by nie działać? Myślę że pewniejsze jest to iż jakość dźwięku może spaść) - czy działa dioda powiadamiająca na przednim panelu? (Aktualizacje są dosyć częste jak nie teraz to w przyszłości będzie działać) - ile pamięci zajmuję sam CM po instalacji? (brak komentarza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.a86 Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Dlaczego miały by nie działać dwa głośniki? Sugeruję się tu modelem HTC 620 który działa jeszcze na androidzie 4.4 i tam też są dwa głośniki ale jeden jest do muzyki drugi do rozmów i z informacji jakie wyszukałem w necie, dwa głośniki będą działać po aktualizacji systemu, która narazie jest niedostępna. Siostra ma HTC 620 więc sprawdzam co jakiś czas. Idąc tym tropem możliwe że HTC 816 na androidzie też tak miało i nie działały oba, nie wiem czy tak było bo od raz jak kupiłem to miałem androida 5. Ale jeśli wgram CM to nie ma pewności czy oba głośniki zadziałają bo może to jakaś specjalna aktualizacja androida od HTC daje taką możliwość a czysty android tego nie posiada. Najbardziej interesowała mnie odpowiedz na ostatnie pytanie bo to właśnie dla ilości miejsca chciałem zainstalować CMa. Teraz na oficjalnym androidzie od HTC po zaktualizowaniu aplikacji systemowych zostaje az 1,5GB wolnego miejsca, ponad połowę zajmuje sam android. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareckicni Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 nie działają linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi