NeoCM Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Galaxy S4 Mini - CyanogenMod 12 - oficjalny Mam zaszczyt wam zaprezentować rom od Cyanogenmod.org ze wsparciem,oczywiście jest to wersja nightly... Wymagania:ROOTCWM v 6.0.5.1 /TWRP 2.7.0.X (lub nowsze)Odblokowany bootloader Pobierz :wersje CM 12 : http://download.cyanogenmod.org/?device=serranoltexxGapps: https://s.basketbuild.com/gapps Instrukcja:Pobierz ROM i GappsWrzuć pliki na kartę pamięci/ pamięć urządzeniaWyłącz/przejdź w tryb recoveryWykonaj pełne wipe systemuNastępnie zainstaluj ROM, następnie GappsReboot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter48pl Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Czy już ktoś to zainstalował jak chodzi ? Napiszcie czy jest to PL u mnie sie nie instaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na pewno jest polski język, bo jest to wariant europejski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter48pl Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Nikt tego nie instalował jeszcze ? nie wiem czy ja coś zle robie wyskakuje mi installation aborted i koniec (status 7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A jaką masz wersje recovery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter48pl Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) CWM v 6.0.5.1 a kernel f4ktion 1.6.3.5 i bz status 7 Edytowane 7 Stycznia 2015 przez piter48pl Nie cytuj każdego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 To nie dlatego że kolega ma wersje LTE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter48pl Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 zgadza sie mam wersje lte sprawa jasna orjentujecie sie czy jest cm12 na s4mini lte czyli GT-i9195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Jest to rom przeznaczony dla wersji LTE : http://wiki.cyanogenmod.org/w/Serranoltexx_Info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter48pl Opublikowano 8 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Dzieki smiga jak tralala POLECAM CM 12 (płynny,ładny) co najważniejsze bateryjka trzyma bardzo długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 daj sceeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter48pl Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Proszę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siege Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 A działają MMSy? Bo mi na CM11 nie działają (kombinowałem coś tam z APNami, ale g.. to dało)Masz u siebie Link2SD? Działa to (albo inny do przenoszenia aplikacji na kartę) na tym lolipopie? A może nie trzeba przenosić aplikacją? Tak mnie wkurzają te MMSy, że gdyby nie lenistwo, to dawno pogoniłbym tego KitKata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 MMSy to najczęstszy problem nic na to nie poradzimy. Dzięki za screeny. Dodane do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siege Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dlatego pytam, czy na tej wersji działają Dlatego pytam, czy na tej wersji działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Nie działają chyba.. bo ja mam reconstriction remix, rom na bazie CM 12 i nie wysyła mmsów :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siege Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Mój wysyła, ale nie odbiera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ktos pisał ost. a jakimś poście, że proadził sobie z tym.. używając jakiejś aplikacji, w której nie było opcji zmiany wielkości czy coś.. opcja maksymalna wiadomości- ponoć to stanowi problem z tych romach. Ale jest to info niepotwierdzone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siege Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 No więc jednak odbiera MMSy - trzeba tylko wyłączyć LTE - trochę zachodu, ale z braku laku...Co ciekawe, odrootował mi się telefon. Na razie jeszcze nie próbowałem tego zrobić, pewnie później nad tym posiedzę i dam znać, czym się da, etc. jeśli będzie z tym jakiś problem.Nie wiem jeszcze jak ustawić lokalizację zdjęć na karcie, więc pamięć telefony się zapycha.Ogólnie CN12 jest całkiem spoko i mimo że to wersja restrykcyjna, to ze stabilnością problemów nie zauważyłem. Bardzo płynnie chodzi i nic nie wywala. Niestety, znowu sprawdziła się stara zasada, zgodnie z która nie należy chwalić dnia przed zachodem ... czy jakoś tak Niestety w żaden sposób nie mogłem przywrócić roota (programy typu Kingo Root niby działały, gratulowały powodzenia, ale jednak nie działały), a co za tym idzie miałem ograniczoną pojemność, bo nie dało się korzystać z karty za pośrednictwem Link2SD - niby była programowa opcja przenoszenia, ale jakoś to nie działało. Po jednej z aktualizacji root "naprawił się sam" (w CWM wyskoczyła opcja fix root). Niestety po zainstalowaniu Link2SD i przeniesieniu kilku programów na kartę, zaczęły pojawiać się problemy - najpierw z zapisem plików muzycznych na kartę, potem OS przestał te kartę w ogóle widzieć ... więc wróciłem do starego poczciwego CM11 i póki nie będzie CM12 snapshota, chyba przy nim zostanę. Po kilku dniach użytkowania mogę powiedzieć, że jako nowość CM12 jest nawet fajny, ale póki co, brakuje mu modyfikowalności, jaka mają obecne wersje CM11. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Kolego. CM 12 ledwo co wyszedł.Nic dziwnego, że nie działają te aplikacje..bo nie każdy dostawca już zoptymalizował działanie aplikacji. Dlatego trzeba czekać.Sam wiesz, że modyfikując opcje musisz liczyć się, iż coś nie zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siege Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jasna sprawa, nie wieszam na nim psów, a jedynie zwracam uwagę na to, że moim zdaniem jeszcze nie warto się na niego przesiadać - tym bardziej, że CM11 działa teraz całkiem fajnie (gdyby nie te MMSy, to by było idealnie ) BTW, początkowo Link2SD działał, tylko potem się zepsuł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLA.BIG.LOL Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Czy ktos mógłby podać linka do CWM v 6.0.5.1 ? Obecnie mam Cyjanogen mod 11 i CWM v 6.0.4.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Tu masz TWRP (moim zdaniej pewniejsze niż CWM) pobierz i wgraj http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2678420 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Już jest CM12.1, testował ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaln84 Opublikowano 2 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 Już jest CM12.1, testował ktoś? Zgadza sie jest wersja 3G/LTE i moge polecic działa wysmienicie plus do tego co dzien jest aktualizacja wystarczy zassac telefonem potem zrobic aktualizacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi