bosk20 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Siema ostatnio mój lg zbzikował a mianowicie jak działał poprawnie tak od kilku dni nie działa sieć 2g a 3g tak.Wie ktoś może w czym jest problem i jak go ewentualnie rozwiązać? Wgranie softu nie pomogło ;<Ktoś pomoże?Niby mam zasięg lecz nie mogę wykonywać połączeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 oddam go w tym tyg do jakiegoś serwisu zobaczę co oni mi powiedzapytanie do użytkowników p700: czy zauważyliście by po połączeniu z siecią 2g były problemy z wykonywaniem połączeń/smsów? @Topiczasięg 2g powrócił ale mam ewidentne problemy z logowaniem do sieci mimo pełnego zasięgu co parę minut numer jest niedostępny choć mam pełen zasięg............................................................................................................................................ Koniec problemu po prawie 1,5 tygodnia czasie ;p na chwile obecna zalogował się do sieci 2g i ją utrzymuje ;p Problem Rozwiązany(pewnie ktoś zapyta się jak)przekładałem karty orange/t-mobile na zmianę aż załapał sieć 2g z t-mobile i nie było problemu z dzwonieniem na ten nr.Tak wiem dziwna sprawa ważne że telefon działa ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Może przywrócenie do ustawień fabrycznych przywróci telefon do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 a moze wna operatora nie telefonu zadzwoń do ICOK, tam powinni sprawdzić czy serwer przypisany do twojego numeru sie nie zawiesił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Operator mi nie pomógł w sumie to stwierdził bym zmienił tryb sieci na 2g+3g. Reset do fabrycznych też nie pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 sprawdź czy na innej karcie sim jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 sprawdzałem uwierzcie już nie mam pomysłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 wgraj najnowszy soft OFICJALNY żadne mody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 wgraj najnowszy soft OFICJALNY żadne modyJuż robiłem parę prób z oficjalnymi softami na każdym ten sam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 ale wgrałeś oficjalny czysty niż branda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 czysy, brandowy, polski i zagraniczny nawet; za każdym razem nie działa 2g a 3g normalnie łapiew sumie po wgraniu v20e(play) przez chwile działało 2g by po 5 min znów się zablokować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 1 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 dziwne... w końcu idea...widac a nie słychac zmień sieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 da się wymusić typ sieci by łapała w edge? bo cały czas mam gprs i nie mogę dzwonić dacie wiarę że nie mogę dzwonić ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 To zależy od operatora kolego.Ale wymusić? Hmm nie da się. Tu nie masz wpływu na pasmo łącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Szkoda bo gdy łapało mi edge to dałem radę wykonać połączenie. Zaraz trafi mój lg do kosza chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ale co ma tryb 2g i 3g do połączeń?Tu chodzi bardziej o łącze internetowe, a nie połączenia. Za to odpowiedzialny jest kernel. Po wgraniu stocka wykonałeś pełne wipe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Za każdym razemZałamałem się.Typ sieci komórkowej:GPRS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 da się wymusić typ sieci by łapała w edge? bo cały czas mam gprs i nie mogę dzwonić dacie wiarę że nie mogę dzwonić ;pgprs to typ łacza internetowego nie GSM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 mimo wyłączonych danych pakietowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 nie na znaczenia... jak ustawisz 3G automatycznie aktywuja sie wszystkie dostepne pakiety transmisyjne dlatego w telefonie masz 2G GSM i 3G Internet którego w skład wchodzi równiez umts, edge, gprs, hspda, hspda+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 ale problem nie dotyczy internetu mobilnego, nie mogę korzystać z 2g to jest dzwonić a z 3g mam słaby zasięg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 to podepnij sie pod inna sieć, wybierz recznie roaming krajowy technicznie no i sprawdź czy masz srodki na koncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Pobiłem chyba rekord z wgrywaniem softów na lg począwszy od stocka po customy. Mam nadzieje, że nie będę miał więcej problemów. Pozdrawiam do zamknięcia ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 no ale jakie rozwiązanie było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bosk20 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 ponowne wgranie v20d i LGMobile Support Tool'sem aktualizacja do v20eDobra i tyle z działającego telefonu. Ponownie połączenie z siecią szaleje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Provectus Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 no to nie wina softu czy telefonu tylko sieci lub karty sim spowodowane uszkodzeniem karty lub słabym zasiegiem w twojej okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bosk20
Siema ostatnio mój lg zbzikował a mianowicie jak działał poprawnie tak od kilku dni nie działa sieć 2g a 3g tak.
Wie ktoś może w czym jest problem i jak go ewentualnie rozwiązać? Wgranie softu nie pomogło ;<
Ktoś pomoże?
Niby mam zasięg lecz nie mogę wykonywać połączeń.
36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi