aloisy Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 CyanogenMod 10.1Screeny:Instalacja CyanogenMod na zrootowany telefon1. ściągamy najnowszy mod np. 10.1 LINK2. rozpakować i wrzucić na wewnętrzna pamięć telefonu3. uruchomić telefon w trybie ClockworkMod Recovery (up, home, power)4. klawiszami up/down wybieramy "Wipe data/factory reset." potwierdzamy klawiszem home5. po czym wybieramy klawiszami up/down "Wipe cache partition" potwierdzamy klawiszem home6. kolejno wybieramy klawiszami up/down "Install zip from sdcard." potwierdzamy klawiszem home7. analogicznie do powyższych wybieramy "Choose zip from sdcard"8. wybieramy "CyanogenMod update.zip"9. klawiszami up/down wybieramy "Wipe data/factory reset." potwierdzamy klawiszem home10. po czym wybieramy klawiszami up/down "Wipe cache partition" potwierdzamy klawiszem home11. kolejno wybieramy klawiszami up/down "Install zip from sdcard." potwierdzamy klawiszem home12. analogicznie do powyższych wybieramy "Choose zip from sdcard"13. wybieramy "CyanogenMod update.zip" ( potem powtażamy punkt od 9 do 13 dla "Google Apps update.zip" )14. gdy zakończy się instalacja wybieramy "+++++Go Back+++++" , potem "Reboot system now"15. otwieramy zimne piwo i cieszymy się cyanogenmod na telefonieTutorial napisany przez: eldolaso 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcat89 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Czy możecie mi powiedzieć dlaczego punkty 4-8 są identyczne z punktami 9-13? Trzeba zrobić dwa razy to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Bo to daje pewność - często okazywało się że telefon świrował stawiając nowy rom. Jak zmieniasz CM9 na CM9 to nie trzeba 2x robić tych czynności.To wynika z praktyki - własnej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beleth Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Witam. Robiłem krok po kroku jak jest napisane i wywala mi błąd E:Error in /sdcard/cm-9.1.0-galaxysbmtd.zip (Status 7). Ktoś wie co jest grane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Ale kiedy wywala - w którym momencie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uriel Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Z kolei ja Po instalacji nie mam klawiatury. System chodzi ale syskakuje co jakiś czas bład "Niestety aplikacja klawiatura Androida AOSP została zatrzymana. Jak to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Przeflashuj pnownie rom i zrob wszystkie wipy - powinno pomoc. Jak nie pomoze to sprobuj inny rom - bycmoze ten jest uszkodzony.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uriel Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Przeflashuj pnownie rom i zrob wszystkie wipy - powinno pomoc. Jak nie pomoze to sprobuj inny rom - bycmoze ten jest uszkodzony.Wysłane z mojego HTC VisionWipy porobione tak samo flashowanie i cały czas to samo. Wersja CM10 stable sciągnięta ze strony twórców więc nie wiem czy jest jakieś inne źródło. Obecnie wgrałem CM9 i działa w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Galaxy S 1 - i wszystko jasne. Nawet jak jest wersja 10 stabile to oznacza że wersja jest stabilna - nie koniecznie działa wszystko Szkoda że nie napisałeś że chodzi o wersję 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uriel Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 <p>Galaxy S 1 - i wszystko jasne. Nawet jak jest wersja 10 stabile to oznacza że wersja jest stabilna - nie koniecznie działa wszystko Szkoda że nie napisałeś że chodzi o wersję 10Tak wiec już wszystko jasne JAk na razie CM9 działa super, poza problemami z importem kontaktów i probleme z wejściem na zewnętrzna kartę pamięci ale wystarzyło trochę poszperać i wszystko jest na forum Pytanie tylko czy problem z 10 mógł być spowodowany że poprzednio miałem Darky's ROM 10?%2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Trudno jest mi to stwierdzic jednoznaczne, ale wydaje mi sie ze jak zrobiles wipy, to nie powinno miec to specjalnego znaczenia.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElDuce Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam. Robiłem krok po kroku jak jest napisane i wywala mi błąd E:Error in /sdcard/cm-9.1.0-galaxysbmtd.zip (Status 7). Ktoś wie co jest grane?? zmień kernel zapewne masz Philz albo jakiś inny który nie pozwala na wgranie CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam. Robiłem krok po kroku jak jest napisane i wywala mi błąd E:Error in /sdcard/cm-9.1.0-galaxysbmtd.zip (Status 7). Ktoś wie co jest grane??Podaj dalszy kod błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcili Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam,W odniesieniu do linka z kroku 1 widzę że nowe mod'y (np dla mojego SGS) pojawiają się 1 na dzień.Czy jest może jakaś stronka w której można przeczytać jakie zmiany wprowadzają te poszczególne mod'y ??PozdrawiamMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio77 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Mam telefon kolegi, i nie wiem jak wgrać CWM do tego. Ktoś powie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Hmm zerknij w dział... bo są opisy jak wgrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio77 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Właśnie nie mogę... Podsuniesz linka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi