v1saaR Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Witam.Po wgraniu CyanogenMod 10 dla Samsung Galaxy Core z linku:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2840-galaxy-core-cyanogenmod-100-by-novafusion/nie czyta karty SIM, IMEI jest unknown i ogólnie lipka.Proszę o jak najszybszą odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Uuuuu prawdopodobnie już straciłeś IEMI.SPróbuj wgrać stocka.. Jak IEMI nie wróci to kiepsko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 v1saaR Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Jak przywróciłem oprogramowanie z CWM to IMEI wtedy mi wrócił a teraz znów mi piana z pyska leci na widok androida i chcę go zmienić. Jest tu ktoś kto mógłby mnie na bieżąco przeprowadzić przez ten problem żeby nie było sytuacji, że jestem bez telefonu cały dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 valkollos Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udało Ci się zainstalować tego CyanogenModa? Mi się po instalacji nie uruchamiał system i chcę wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 A nie wymaga recovery od novafusion ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 valkollos Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ja miałem zainstalowane recovery od novafusion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 A po wgraniu wykonywałeś wipe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 valkollos Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Tak.Wykonałem wipe i wipe dalvik cache. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 31 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Imei można przywrócić kodem Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 A napiszesz jak to przywrócić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Kiedys takie coś robilem po wygraniu cm imei się resetowal http://www.technobezz.com/fix-samsung-galaxy-unknown-baseband-version/ Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Nawet na to nie natrafiłem. Ciekawy artykuł ten kolega opisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Padniety imiei to nie jest nic strasznego Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Dobrze, że nowe TWRP mają możliwość zapisu partycji EFS, to już można z romem przywrócić klucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ale trzeba o tym wiedzieć Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2To chyba były te kody serwisowe które pozwalały naprawić IMEI http://www.technobezz.com/restore-galaxy-null-imei-and-fix-not-registered-on-network/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Przydałby by się tu w naszym języku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jankessster Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Wstawiam przetłumaczone maszynowo przez google translate ( nie czepiać się że źle to w końcu google) Otworzyć aplikację Zadzwoń i wprowadź - * # 06 #, aby sprawdzić numer IMEI, jeśli widzisz "IMEI Null", to musisz skonfigurować ustawienia naprawić brak sygnału, czy nie zarejestrować się na problem z siecią na Galaxy Telefon > W dialera, type- * # 197328640 # lub * # * # 197328640 # * # * > Pojawi się monit do trybu poleceń, na ekranie pod warunkiem, wybrać się na wspólnych, normalnie opcja 6 > Teraz wybierz (FTM) Opcja 1 > FTM jest do debugowania i testowania., (Tryb Field Test) > Jeśli (FTM) jest włączona, będzie trzeba to wyłączyć > Jak tylko okazało to wyłączyć NULL lub zmieniony numer IMEI zostanie przywrócony > (Ważne) bez opuszczania polecenie screen, naciśnij klawisz menu, przycisk, który odkrył na lewo od przycisku Home. > Wybierz wejście i wprowadź opcję 2. W przypadku, gdy chcesz go wyłączyć > Poczekać minutę, to będzie włączyć FTM OFF > Wyjmij baterię i kartę SIM do 2 minut > Umieść baterię w tobie Samsung Galaxy Telefon, (ważne) nie umieścić kartę SIM > Gdy telefon zostanie uruchomiony, przejść do trybu poleceń ponownie wybrać - * # 197328640 # > Wybierz z ekranu Debug, zwykle opcję 1 > Następnie wybierz sterowanie telefonu, opcja 8 > Kliknij na kontroli NAS, opcja 3 > Teraz, na ekranie pod warunkiem, kliknij "RRC (HSDPA), opcję 5 > Fix nie zarejestrowany w sieci lub Null IMEI #, kliknij wersji RRC, opcja 2 > Teraz kliknij wydany telefonie, tutaj wybieramy opcję 5 (HSDPA tylko) > Końcowy etap naprawić Null IMEI nie zarejestrowany na sieci dla Samsung Galaxy jest wyłączenie telefonu, a następnie włóż sim lub > Włóż kartę SIM, a następnie ponownie uruchomić telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
v1saaR
Witam.
Po wgraniu CyanogenMod 10 dla Samsung Galaxy Core z linku:
http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/2840-galaxy-core-cyanogenmod-100-by-novafusion/
nie czyta karty SIM, IMEI jest unknown i ogólnie lipka.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź!
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi