dasiek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Nie biorę odpowiedzialności za ewentualne problemy związane z instalacją Romu. Wszystko wykonujesz na własną odpowiedzialność!Przed operacją wykonaj BackUp telefonu (astro file manager bądź CWM Recovery)1) Ściągnij Paczkę instalacyjną CM9 z oficjalnej strony.http://get.cm/?device=e4002) Skopiuj ją na Kartę SD3) Wejdź do ClockworkMod recovery (przy wyłączonym telefonie włącz go trzymając klawisze VOL- + Menu + klawisz włączenia)4) Klawiszami VOL+ i VOL- Przemieszczasz się po menu CWM.5) Zrób full Wipe telefonu (2 opcje WIPE wybierz) następnie Wybierz Install zip from SD Card6) Wybierz paczkę z CM7) Potwierdź instalację8) Poczekaj aż paczka się zainstaluje9) Wybierz Reboot Phone now.Gratuluję - Twój L3 ma teraz najlepszą modyfikację Androida 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Czekam na to samo do L9... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shutter_ Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 3) Wejdź do ClockworkMod recovery (przy wyłączonym telefonie włącz go trzymając klawisze VOL- + Menu + klawisz włączenia) To jest jakiś dodatek ? Trzeba to ściągać czy cos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/308-recovery-clockworkmod/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shutter_ Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Roota nie potrzebują Recovery ani CM, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Root - > Recovery -> CM Wszystkie potrzebne instrukcje znajdziesz na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shutter_ Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Jak to ma wyglądać ? Bo ściągnąłem .rar . Rozpakowałem i są 2 pliki: folder META-INF i boot.img . I to na kartę ? Tak bez niczego?Kolejny kłopot.Wciskam te 3 guziki i mi tel się resetuje. Nie ma żadnego Recover`a. Ma ktos pomysł co do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq03 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Najpier przeczytaj http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/308-recovery-clockworkmod/ najnowsze CM9 nightly http://download.cyanogenmod.com/?device=e400&type=nightly pobrany plik dajesz na kartę sd (tak jak jest) jak zrobisz recovery to wyłącz telefon ,pokaże się opcja uruchom w recovery,wciskasz ok telefon powinien uruchomic sie w recovery, poruszasz sie klawiszami vol+ i vol- oraz power(zatwierdz) pierwsze co robimy to backup and restore >backup i w ten sposób mamy kopię systemu na karcie sd następnie wipe data/factory reset i wipe cache partition czyscimy telefon pozostaje nam instalacja install zip from sdcard>chose zip from sdcard i tutaj znajdujemy swój CM9 i wybieramy następnie Back>reboot system now i czekamy na uruchomienie Warto wgrać CM9 rozwiązują sie problemy z brakiem pamięci a i sam telefon to rakieta:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
See Root! Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 CheQ - twój poradnik jest trochę nie kompletny, bo tam nie pisze nic o Wipe, a jak zrobiłem według twojego poradnika to czekałem 20 minut, a CM dalej kręcił i kręcił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 CheQ - twój poradnik jest trochę nie kompletny, bo tam nie pisze nic o Wipe, a jak zrobiłem według twojego poradnika to czekałem 20 minut, a CM dalej kręcił i kręcił! nie miałem jak sprawdzić go - jest po prostu przetłumaczony z jednej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
See Root! Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 nie miałem jak sprawdzić go - jest po prostu przetłumaczony z jednej strony . Okaj. Tylko to popraw, że przed zainstalowaniem trzeba zrobić Wipe'a.Wyciapane z nowego ROMa CM9 na LG L3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
62bartek Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 dobra a jak wgrać sklep play itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Gaaps - wersja zależy jedynie od zainstalowanej wersji systemu. Sent from my LG-P760 using Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly2704 Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 ile czekamy na uruchomienie? mam jakiegos ludka w piorunach i czkam i nic .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 Pierwsze do 30 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olsonekPL Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Mi znikło po 3 minutach i wszystko sprawnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Telefon przyśpieszył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mediatech0102 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 (edytowane) Nie mam karty sd. Pójdzie z pamięci wewnętrznej? Pójdzie Edytowane 29 Stycznia 2014 przez mediatech0102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard545 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 a co z językiem, mam angielski i nie mogę zmienić wgrany cm9 . ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Dlaczego nie możesz zmienić? Jakiś błąd przy wyborze języka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Barczykowski Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam. Mam problem. Po instalacji i Reboot Phone now pokazuje mi sie logo lg a potem ten (niebieski ludek w jakiejś czaso przestrzeni czy co to tam jest.) ale ten ludek jest cały czas od 30 min i telefon dalej się nie włącza. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Prawdopodobnie bootlopBędziesz musiał wgrać czysty soft i zacząć od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Bogucki Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam. Po próbie wgrania tego CyanogenMod 9 (link podany na początku posta) wyskakuje mi komunikat że instalacja została przerwana z powodu braku możliwości otwarcia pliku zip. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 A jak ty go wgrywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Barczykowski Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 ok u mnie juz wszystko działa zrobiłem jeszcze raz full wipe i zainstalowałem i włączył się po 1 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi