NeoCM Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 [Desire 300] CyanogenMod 10 - nieoficjalna wersja! Jest to rom dla posiadaczy Desire 300, jest w formie testów, ale dość dobrze i sprawnie działa.Oczywiście wgrywacie go na własne ryzyko. Odblokowany bootloaderROOT - nie wymaganyCWMInfo o romie: libaudio is not fully functional(stock has no mic unless in a call and custom has no speaker)USB only works in mtp mode(mass_storage mode appears to be incompatible with rmt_storage)FM Radio not available(required apps are currently not compiling)Camera (front) appears unstable(didn't bother to check what might be the cause)TODO[high priority]fix libaudio (recording in stock or speaker in custom)[medium priority]fix signal strenght -> battery drain is marginal[low priority]enable apps2sd -> 2GB internal should suffice for the time beingcheck if cm supports proximity & light sensors -> they do work finefix mass_storage -> mtp is workingfix video recording -> it's a phone not a camcorderfix video playback -> at least they are runningfix camera -> it's a phone dammitfind a better fix for wifi -> it works for nowfix graphical glitches device_htc_g3u v0.77b3 (04/10/14)Battery comsumption (hot)fix(rls should no longer drain your device)device_htc_g3u v0.77b2 (01/10/14)Wifi is working(wifi0 is forced into compliance)device_htc_g3u v0.77b (25/9/14)jellybeanRobisz to na własne ryzyko:Pobierz ROM Wrzuć go na kartę pamięci Wyłącz telefon Uruchom tryb recovery Wykonaj kopie zapasową Pełne wipe /format data ..etc Zainstaluj ROM Reboothttps://mega.co.nz/#!19VXyCJb!2ULPPnI7yttFLLi5q9aNAEpDsTADftCXRkcvGncKDg8 xda:http://forum.xda-developers.com/desire-300/development/rom-cm-10-htc-desire-300-t2887854 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 no to teraz pytanie odnosnie ROMU sciagne go to mam go wypakowac zeby byl pilk zip i ten md5 tak ? i te dwa pliki wrzucic na karte i przez recovery zainstalowac ? @edit kazda instalacja romu konczy sie powiadomieniem installation aborted ;o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jaki konkretnie błąd masz? Powinno pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 status 7 usunalem ta linikie z assert czy jakos tak i mam blad status 6 mysle ze to wina CWM by Phillz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BR4KUS Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Potrafiłbyś zrobić zdjęcie ekranu z błędem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haaaj H Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 No właśnie nie wiem jak w trybie recovery to zrobić a nie mam aktualnie innego telefonu by zrobić zdj ekranu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 To przepisz treść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 zmienilem recovery na TWRP i sprawdze teraz co bedzie sie dzialo na tym recovery nie moze znalesc pliku MD5 na CWM v6.0.2.8Installing update...E:Error in /sdcard/cm-10 blablabla.zip{Status 6)Installation aborted. oba recovery byly brane z forum. @edit wszystko dziala wypakowalem na nowo pliki i podmienilem zadzialalo po reboot systemu mam ekran cyanogenmod w kolku i takie jakby ladowanie dziala, ale nie ma sklepu play i kilku innych rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Zainstaluj gappsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 no luz gappsy tylko jakie ? to bez roznicy ? jaki telefon czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps Stąd je pobierz dla twojej wersji CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 http://www.teamandroid.com/gapps/ znalazlem takie cos nie moze byc ? a wiec tak po kilku godziach uzytkowania romu i wgraniu gappsow smiga az milo jest kilka razy szybszy niz naklada sense od htc jedyna rzecz ktroa zobaczylem ze mi dziala to rejestrator dzwiekow po za tym wszystko smiga jak szalone jestem w trakcie instalowania aplikacji.jak najbardziej polecam rom dla posiadaczy HTC Desire 300 bo naprawde go przyspiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 te recovery musiały działać, bo zrobione są one akurat pod tego CM 10 co go gapps, to instaluj jak najmniejszą wagę [MB] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 wlasnie z zadnego recovery nie chcialo mi ruszyc dopiero z zwyklego bez phillza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malkoni Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 Bardzo proszę o pomoc! Nie wiem co zrobić - nie mam telefonu teraz Wyskakuje mi taki błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 A jakie masz recovery?Zainstalowałeś te, co są udostępnione na forum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malkoni Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Mam CWM v.6.0.3.7 Jest zły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 dobry.zobacz czy plik zip dobrze sie pobrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 CWM v.6.0.3.7 n a tym nie pojdzie proponuje a nawet nalegam zmien na wersje v6.0.3.5 CWM by PhilZ nie zainstaluje roma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malkoni Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Ok. Dzięki! Zaraz spróbuję Napiszę potem jakie efekty System działa, po za aparatem i nagrywaniem dźwięku dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
festyn Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 u mnie wszystko smigalo oprocz nagrywania dziwieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 To stały błąd portowanego CyanogenModa...Musisz czekać na aktualizację romu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Augustyn Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam! Mam problem, otóż próbowałem wgrać ten cyanogenmod i wyskakiwał mi ten sam błąd co u kolegi wyżej. W tej chwili telefon nie chce się włączyć, staje w miejscu na białym okienku z napisem HTC. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak to naprawić? Kopii zapasowej także nie mogę przywrócić.edit: naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajko98 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 A ja mam takie pytanie jest coś wiadomo kiedy aktualizacja romu, żeby chodził rejestrator dźwięku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Na chwilę obecną cisza na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi