maczaw Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam !!!Obecnie uzywam w moim i9000 cyanogenmoda 10 i chcialbym wrocic do oryginalnego romu 2.3.3,bo wlasnie padl mi mikrofon i chce go oddac do naprawy (mam jeszcze gwarancje).Problem polega na tym, ze nie wiem jak sie do tego zabrac,kiedys gdzies czytalem, ze musze usunac jakiegos lagfixa itp.Jest ktos moze obeznany w temacie i podpowie najlepiej krok po krok jak wrocic do oryginalu.Oryginalny rom 3 plikowy i odin 1.85 mam juz zapisany na kompie.Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Wystarczy wgac ten soft. Samsungi nie sa zabezpieczone. Po za tym root czy CM nie powiniem miec (z punktu widzenia prawa) wplywu na ta naprawe gwarancyjna. Realia sa takie ze wystarczy wgrac oryginal, root nie jest sprawdzany.Ps. Unroot mozna zrobic programem np. One click root.Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maczaw Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Jak wgram oryginalny soft to root zostaje czy nie ?Jeszcze jedno pytanie jak robilem roota na oryginalnej wersji 2.3.6 to czy moge bez problemu wgrac oryginal 2.3.3 czy musze 2.3.6 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Nie wiem jak to jest w samsungu (nigdy stocka nie przywracalem) ale w htc wgywajac plik RUU nie traci sie roota.Nie musi to byc 2.3.6 - byle jaki oryginalny (najlepiej brandowany).Wysłane z mojego HTC Vision Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maczaw Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Oryginalnie mialem soft bez simlocka i nie brandowany.Dlaczego piszesz, ze najlepiej jakis brandowany? jest lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 aloisy Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Nie sorry. myślałem że brałeś z jakiejś sieci (orange, t-mobile...) dlatego sam się w błąd wprowadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukeniu Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Jak wgram oryginalny soft to root zostaje czy nie ?Jeszcze jedno pytanie jak robilem roota na oryginalnej wersji 2.3.6 to czy moge bez problemu wgrac oryginal 2.3.3 czy musze 2.3.6 ?Wgraj tego 3-plikowca o którym wspominałeś w pierwszym poście i do tego dodaj jeszcze pit512 i w Odinie zaznacz repartition . Po wgraniu tego root zniknie.Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
maczaw
Witam !!!
Obecnie uzywam w moim i9000 cyanogenmoda 10 i chcialbym wrocic do oryginalnego romu 2.3.3,
bo wlasnie padl mi mikrofon i chce go oddac do naprawy (mam jeszcze gwarancje).
Problem polega na tym, ze nie wiem jak sie do tego zabrac,
kiedys gdzies czytalem, ze musze usunac jakiegos lagfixa itp.
Jest ktos moze obeznany w temacie i podpowie najlepiej krok po krok jak wrocic do oryginalu.
Oryginalny rom 3 plikowy i odin 1.85 mam juz zapisany na kompie.
Z gory dziekuje
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi