waldi1888 Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Polecam ROM jak w temacie. Mam go tydzień i jak na razie chodzi stabilnie. Wersja podobna jak od Maclaw Studio. Testowałem już ROM typowy od Maclaw Studio i się przycinał, a ten jak na razie chodzi dobrze. Zauważyłem, że lepiej działa GPS w tym ROMie niż od Maclaw. Plusem jest to, że jak przyjdzie sms lub połączenie, którego nie odbierzemy to świecą później na dole przyciski dotykowe. Dodaję również gapssy. Ja osobiście wgrałem wersję mini i nie mam przynajmniej zaśmieconej pamięci niepotrzebnymi aplikacjami. ROM OS Version: 4.43 Wersja Paranoid Android ROM Kernel: Linux 3.0.xBased On: CyanogenModCurrent Stable Version: 16.07.2014 Link do ROMu:http://d-h.st/mM8 Linki do gapssów:https://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/GApps/Android%204.4/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Poprosimy o jakieś screeny i opis instalacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi1888 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Pobieramy rom Pobieramy gapps Umieszczamy pliki na karcie pamięci Przechodzimy do recovery - trzymając jednocześnie 3 przyciski: głośność + , środkowy przycisk menu i przycisk włączenia komórki. Trzymamy tak długo aż się pojawi ikona androida. Telefon powinien 2 razy się włączyć (tj. pojawia się nazwa Samsung) i za trzecim razem już włącza się tryb recovery Wipe Data / Factory Reset Wybieramy "Install the Zip from External Storage" Instalujemy pobrane pliki najpierw rom "pa_codina-4.43-20140716.zip" z karty pamięci wybieramy ponownie "Install the Zip from External Storage" i wybieramy plik gapps np. "pa_gapps-modular-mini-4.4.4-20140720-signed.zip" z karty pamięci Uruchamiamy ponownie wybierając "reboot" i mamy już nowy soft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeryfID Opublikowano 28 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Dał by ktoś linka do gappsów? Bo te jakieś nie swoje nie chcą się pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arur Czajko Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Jesli juz posiadam CyanogenMod od Maclaw mogę wgrać nowego na to wersje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi