Tassadar Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Witam wszystkich, Mam problem ze swoim SGS 3, a mianowicie- jest barnodwany z Orange- ma simlocka z Orange Chciałbym go zdjąć jakimś sensownym sposobem, próbowałem CM11 sobie wgrać ale się nie powiodło pewnie dlatego że bootloader jest też zablokowany, tak przynajmniej czytałem, a sprawdzić nie mogę bo pisze że sieć niedostępna. Czy ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Samsugi i blokoada bootloadera?Niee, to tylko Sony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tassadar Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Jesteś pewny? Udało mi się roota zrobić, mimo to nie da rady simlocka odblokować. Muszę wgrać jakiegoś custom roma to może się uda jak busybox będzie świeższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Sim lock to swoją drogą.On nie utrudnia instalacji Custom romu.jedynie blokuje możliwość korzystania z innych sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tassadar Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Pytanie brzmi jak to rozpracować. Jakieś programy są, ale słabo z tym idzie. Jest jeszcze opcja podmiany imei'u ale to są czary z mleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 16 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Znaczy się chcesz samemu zdjąć sobie simlocka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tassadar Opublikowano 16 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 Chcę sam zdjąć simlocka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 18 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 Tu masz do tego aplikacje : http://forum.xda-developers.com/galaxy-s3/themes-apps/app-galaxsim-unlock-1-02-jb-compatible-t1846451 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kroogee Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Cześć, Znalazłem ten wątek kiedy szukałem sposobu na odblokowanie simlock swojego SGS3. Właśnie wgrałem do niego CGM 11.0-InstallerXNPQ08Q i to jest KitKat 4.4.2. Oczywiście automatycznie zrobił się Root, wszystko ładnie pobrało się z konta Google. Generalnie operacja przebiegła pomyślnie. Do odblokowania chciałem użyć GalaxSim Unlock, którym odblokowałem rok temu SGS2, również z Orange (tylko tam miałem po prostu root+czysty niebrandowany ROM). W SGS3 GalaxSim Unlock jednak nie działa i wyświetla informację: No unlock method is currently available, a Sim Lock status mam "undefined". Niezależnie od tego czy w telefonie siedzi karta innego operatora, czy też nie. Pomożecie? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 atsun palmer Opublikowano 27 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 witammam podobny problem., próbowałem już na wiele sposobów, podane wcześnie rady były dobre ale .... w zeszłym roku.Ja oddałem w czerwcu tel (I9300) do serwisu bo mi całkiem padł , a że był na gwarancji w orange to ponownie założyli simlocka. wgrałem nawet CM11 - ogólnie działa bardzo dobrze w.... orange ale w Play mogiła.jakieś pomysły?..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thechudy Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam Ktoś się już dowiedział jak zdjąć go ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Tassadar
Witam wszystkich,
Mam problem ze swoim SGS 3, a mianowicie
- jest barnodwany z Orange
- ma simlocka z Orange
Chciałbym go zdjąć jakimś sensownym sposobem, próbowałem CM11 sobie wgrać ale się nie powiodło pewnie dlatego że bootloader jest też zablokowany, tak przynajmniej czytałem, a sprawdzić nie mogę bo pisze że sieć niedostępna.
Czy ma ktoś jakieś pomysły?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi