NeoCM Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 [samsung Galaxy Trend Lite S7390] ROOTowanie sposobem Kingo ROOT Coraz więcej ukazuje się modeli z wersji "Trend".TU możesz spokojnie zROOTować swoje urzadzenie. Robisz to na własne ryzyko! Wymagania:Sterowniki UBS (pobierz z programem KIES)Włączony tryb debugowania USBProgram Kingo ROOT :http://www.kingoapp.com/Pobierz program Kingo ROOT i go zainstaluj Odpal program. Podepnij telefon pod port USB Program zacznie wyszukiwać i identyfikować urządzenie Jeżeli program znajdzie i wyszuka info zobaczysz opcję "ROOT" jak na screenie W tedy kliknij ROOT Po wgraniu urządzenie się zrestatruje. Koniec W taki sposób możesz wykonać UNROOT! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antollo Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witam serdecznie:) Mam dwa pytania: Czy ta metada działa na zwykłym trendzie, a jeśli tak, to czy wgrywa nowe recovery? Z góry dziękuje za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Witam.Ten program tylko daje ROOT-a.Nie wgrywa Recovery.Powinien zrootwać zwykłego trenda.Ale są inne opisy na forum co do root-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antollo Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Ok, mam roota Jeszcze jedno pytanko. Czy da się wgrać cwm z poziomu systemu. Jedyną aplikacją, którą znalazłem w Google Play jest Rashr, ale ona potrzebuje pliku .img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Ty masz jaką wersje Trend-a?Bo to wątek o Lite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antollo Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Ups… mam zwykłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 No to w tym dziale masz opisy co i jak.. zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy4don Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Witamzainteresowałem się rootem i postanowiłem aktywować roota na swoim telefonie. Próbowałem kilkoma metodami i za każdym razem jest to samo podczas procesu rootowania telefon się restartuje po czym trwa dalej proces rootowania i tak kilka razy, aż w końcu wyskakuje failed. Sterowniki mam wgrane, opcja debugowania i nieznane źródła włączone. Próbowałem srsroot,kingoroot i unlock root. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 A wykonaj na tym trendzie wipe systemu i w tedy spróbuj.Jak korzystasz z tylu metod, to może coś zostało i przeszkadza w trakcie rootowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy4don Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Właśnie byłem w trakcie pisania postu ze ss z procesu, gdyż obstawiałem, że się nie uda i ku mojemu zaskoczeniu, telefon restartował się 3 razy, ale na końcu nie wyskoczył błąd, a succeded i sprawdzałem checkerem i wszystko działa Nie robiłem wipe, w sumie nic nie zmieniałem i zadziałało ;oTo chyba moc tej strony pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanil93 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 U mnie coś nie działa bo po restarcie telefonu w programie jest ciągle napis : Waiting for device... Nigdy nie próbowałem rotować go innym programem ani coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyniek Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Masz zainstalowane sterowniki i włączone debugowanie usb? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanil93 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 tak, przecież bez tego rootowanie nawet by nie zaczęło się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Wierzchowski Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Ja mam taki problem że wszystko robię dobrze i wyskakuje failed, zrobiłem też wipe i to samo, ma ktoś pomysł co się stało ? Może jakiś inny program? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 A na jakim telefonie? Jaki masz na nim system? Wiesz, nie na wszystkich wersjach systemu kongo root działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi