Skocz do zawartości
  • 0

[LG G2] Problem z włączeniem telefonu po wgraniu CyanogenMod 11

argamedon

Pytanie

Witam,

zrootowalem 4.4.2 i zainstalowalem KitKat Recovery Installer. Nastepnie wrzucilem cyanogenmod11, zflashowalem i wcisnalem reebot. Niestety telefon zawiesil sie na logo cyanogen ktore kreci sie wkolko. Telefonu nie da sie wylaczyc, przy probie przywrocenia go do ustawien fabrycznych jedyna reakcja na wcisniecie power+down jest restart i ponownie telefon zawiesza sie na obracajacym sie logo cyanogen. Oczywiscie po podlaczeniu przez usb komputer nie widzi urzadzenia. Bede bardzo wdzieczny za pomoc w przywroceniu telefonu do stanu uzywalnosci.

Pozdrawiam

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A ile czekałeś? Pierwsze uruchomienie zawsze troche trwa. Przywrócić do używalności możesz zawsze wchodząc w tryb emergency mode i wgrywajac przez KDZ oryginalny soft. całą operacje root'owania itp powtarzasz.

• Lubię to 1

• 0

Czekalem cala noc a rano telefon byl wylaczony bo rozladowala sie bateria jednak po podlaczeniu ladowarki telefon znowu zawiesil sie na logo cyanogenmod. W koncu po wielu probach udalo mi sie wejsc w tryb recovery i po uzyciu wipe i restarcie systemu telefon uruchomil sie z modem cyanogen.

Po uruchomieniu cyanogenmod zniknely wszystkie aplikacje ktore byly wczesniej zainstalowane. Wszystko byloby ok gdybym mogl je zainstalowac na nowo ale niestety instalator twierdzi ze sa juz zainstalowane a ja ich nie widze. Po wejsciu w menedzer plikow w telefonie faktycznie sa foldery aplikacji ktore byly wczesniej zainstalowane.

• 0

Ty nie masz pojęcia o tym co robisz....

Cud, że nie służy Ci jako przycisk do papieru.

Kolego... 

Może poczytaj tu: http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/

Musisz wiedzieć, że jak wgrywasz custom rom, to WYMAGANE jest pełne czyszczenie systemu.

Nie jestem zwolennikiem używania jakiś instalerów- z takich powodów jaki ty miałeś. 

A aplikacje stety musisz wgrać ręcznie..

Mam nadzieje, że zainstalowałeś pakiet Gapps  

• Lubię to 1

• 0

W zasadzie masz racje jestem w tym temacie zielony i pewnie lepiej by bylo gdybym nie kombinowal ale stalo sie. Robiac te wszystkie kroki opieralem sie na poradnikach z youtube ktore jak widac nie byly najlepsze. Teraz zrobilem chyba jednak wieksza glupote. Wszedlem do recovery, wybralem opcje wipe i zaznaczylem wszystkie opcje (dalvik cache, system, data, internal storage i cache). Telefon poinformowal mnie po wszystkim ze nie ma su i czy zainstalowac wybralem tak. Po restarcie telefon tym razem zatrzymuje sie na logo LG. Moge wejsc do twrp przez recovery ale nie wiem czy to cos jeszcze pomoze. Da sie jeszcze jakos z tego wyjsc czy zostaje juz tylko wgranie KDZ?

• 0

Ajjjjjjjjjj

Wybiera się No.

Wiesz, że wyczyściłeś nawet zawartość kart pamięci+ pamięć telefonu ?

Recovery nadal masz... spróbuj go podłączyć w mass storage jak Ci się uda...

Bo jak nie.. to KDZ 

• Lubię to 1

• 0

Jezeli uda sie podlaczyc w mass storage to co dalej mam zrobic?

Gdy jednak trzeba bedzie instalowac KDZ to mozesz mi podac link do jakiegos dobrego poradnika zebym znowu nie narobil glupot?

Wielkie dzieki naprawde bardzo doceniam Twoja pomoc ja niestet jestem zielony w tym temacie.

• 0

Nie mam wielkiego obycia w LG G2 (zastanawiam się nad zamianą na niego)

jeżeli Ci się uda w recovery podłączyć.. to przenieś rom z CM tam + Gapps i zainstaluj. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności