Skocz do zawartości

[Desire S] CyanogenMod 11 - nieoficjalny

NeoCM

Rekomendowane odpowiedzi

[Desire S] CyanogenMod 11 - nieoficjalny

Custom rom na bazie Kit Kat w wersji nieoficjalnej na Desire S

post-7223-0-03617200-1397137848.png

Wymagania:

instrukcja.png

1. Pobierz ROM i Gapps
  2. Wrzuć pliki na kartę pamięci
  3. Wyłącz telefon
  4. Uruchom go w trybie recovery 
  5. Wykonaj kopię zapasową!!!
  6. Pełne wipe
  7. Zainstaluj ROM, potem Gapps
  8. Reboot

pobierz.png

ROM: http://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=11932

Gapps: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps

xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2467013

Witam ściągnąłem najnowszy plik CM 11 alpha 5 od Andromadusa o numerze 20140321. Natomiast w linku w tym temacie widzę numeracje 20140324 więc niby nowszą.. lecz na stronie oficjalnej Andromadusa nie ma nowszej wersji niż ...321. W takim razie czym te wersje się różnią i która jest nowsza ?

Dzięki za odpowiedź, wie ktoś może czym się różni wersja CM 11 nie oficjalna od tych tutaj zamieszczonych, a od finny - andromadus ? Czy to chodzi tylko o jakieś aplikacje dodatkowe i widzimisie tego co ma być, a co nie czy co innego ? Zastanawia mnie to czy najnowsza nieoficjalna zwykła będzie lepsza, szybsza z mniej błędami, niż starsza "zmodyfikowana" ? od tamtego człowieka.

Btw. Istnieje możliwość wirtualnego sprawdzania ROMÓW na windowsie/linuxie ? coś takiego jak przeznaczony do systemów Virtualbox.

Dzięki bardzo za odpowiedź, dlaczego w wersjach developera devil-kin nie ma takich rzeczy po zainstalowaniu jak opcje programistyczne, wydajność, podkręcanie CPU itp ? W wersji alpha 5 andromadus takie coś mam, ale chętnie bym wgrał nowszą wersje ale bez tych udogodnień trochę szkoda rezygnować.

W dniu 29.04.2014 o 14:26, Minto107 napisał(a):

Andromadus to specjalna wersja CM. Posiada zmodyfikowane sterowniki, przez co możemy np. zagrać we wszystkie gry nawet te niekompatybilne

Hmm, oprócz tych innych sterowników reszta jest ta sama ? Tzn wydajność nie w grach ( bo na grach mi nie zależy ) stabilność itd ?

• 6 miesięcy temu...

Witam i pozdrawiam, 

panowie walczyłem z 4h z zainstalowaniem cm11 ;) udało się ale ... ;)

1. raz działa dzwonek przy połączeniu przychodzącym raz nie obejrzałem ustawienia i wg mnie są dobrze ustawione (obojętnie czy to dzwonek z kartySD jakaś mp3 czy ori dzwonek ) wibracja działa wg ustawień on/off, na ori sofcie nie było tego problemu

2. czy są oficjalne softy lub bardziej macie już sprawdzone które bez problemu działają chodzi mi o CM offcorse dla S'ki

3. generalnie super sprawa ten cm11 chociaż S'ka demonem prędkości już nie jest ale widać poprawę w funkcjonowaniu 

Krzysiek ;)

• Lubię to 1