NeoCM Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 [PhilZ-cwm6][n7000] Stock Kernel+CWM6+Root+exFAT+NTFS-LTA Jest to zmodyfikowane Recovery dla Galaxy NoteNowe buldy działają na CM 11Budowane są na CWM Recovery! Wymagania:Sterowniki USBWłączony tryb debugowania USBI. Instalacja ze stocka używając programu ODINPobieramy program ODIN Odin307.zip Pobieramy interesujący nas kernel w postaci .tar (link poniżej) Otwieramy program ODIN W oknie PDA umieszczamy pli .tar Odznaczamy autoreboot, reset first time Podpinamy telefon w trybie DOWNLOAD do portu USB Jak odin zakaże połączenie :COM, to klikamy START Koniec Możemy sprawdzić czy mamy wgrane CWM Recovery II. Instalacja ze starszej wersji CWM Recovery (W razie problemów z update, zalecam zainstalowanie stocka i zastosowanie pierwszej metody. Samsungi czasem nie reagują na pliki update) Pobieramy plik zip Wrzucamy go na kartę pamięci Wyłączamy telefon Uruchomiamy go w trybie recovery Wyszukujemy plik i instalujemy Po instalacji możemy wybrać reboot recovery Koniec http://goo.im/devs/philz_touch/CWM_Advanced_Edition/n7000 xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1901191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzystow Pjegarnig Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Słuchajcie, root jest. tryb debugowania jest.. i podczas robienia recovery błąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Napisz dokładnie jaki błąd wyskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzystow Pjegarnig Opublikowano 4 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Dobra może dokładniej, w telefonie mam Jelly Beana 4.1.2, roota supersu( z tego forum) i chciałem wgrać recovery. podpinam telefon w trybie download i martwi mnie ogółem czy podczas podpinania telefonu w tryb download powinno być na telefonie Custom Binary Download: NO . Wracając do rzeczy. Wchodzę w Odina na komputerze, wybieram wszystko jak na screenshotcie wyżej i po kliknięciu start wyskakuje mi w tabelce "<OSM> Leave CS..<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..<ID:0/004> File analysis..<ID:0/004> SetupConnection..<ID:0/004> Initialzation..<ID:0/004> Get PIT for mapping..<ID:0/004> Firmware update start..<ID:0/004> recovery.img<ID:0/004> NAND Write Start!! <ID:0/004> <ID:0/004> Complete(Write) operation failed.<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)" i na telefonie nic się nie dzieje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Na pewno dobry plik wgrywasz kolego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colo12wp Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Mam Identyczny problem jak Kolega powyżej , ktoś coś wie na ten temat ? Mam czyściutki soft Wersja Modemu: N7000XXLT3Numer Wersji: JZO54K.N7000XXLT9Android 4.1.2 JellyBean Telefon z tego co mi wiadomo nigdy nie był Rootowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 jaką wersję Odin stosujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e4r5t Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 u mnie też lipa, stosuje odina z linku :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Spróbujcie inną wersją Odina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e4r5t Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 a jak zrobić to bezpośrednio z telefonu? nie chcę bawić się odinem. Jaki kernel najlepiej zastosować? ogólnie wiadomo jaka wersja jest najbardziej stabilna? Interesuje mnie CM ewentualnie może być coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 chcesz to ręcznie wykonać?Jest to możliwe.. ale ciężkie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasiek Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 a jak zrobić to bezpośrednio z telefonu? ściągasz paczkę zip gdzie jest plik recovery.imgWrzucasz go na kartę sdwykonujesz w terminal emulatorzesuflash_image recovery /sdcard/recovery.img Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo1000 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 gdzie mogę znaleść kernel do wersji xxtl4 linki nie dziłają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 A mi np. działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Mi też działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol Sroka Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam czy ktoś jest w stanie powiedzieć ile wgrywanie recovery przez odina powinno trwać? postępując zgodnie z instrukcją doszedłem do punktu 7 i czekam jakieś 30 min, na telefonie komunikat downloading do not turn off target !!odin stoi w miejscu na punkcie:<ID:0/007> File analysis..<ID:0/007> SetupConnection..<ID:0/007> Initialzation..<ID:0/007> Get PIT for mapping..<ID:0/007> Firmware update start..<ID:0/007> recovery.img<ID:0/007> NAND Write Start!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Zmień komputer, port lub kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi