Rocking Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Cześć,Jestem posiadaczem pierwszego smartphonu. Nie mam pojęcia na temat smartphonów, wiec musze rozwinąć wiedzę na te tematy i tutaj mam wiele pytań doczyczących ogólnie smartphonów, wiec oto pytania:1. Zacznijmy od tego co to jest CyanogenMod?2. Czy można wgrać najnowszego, czystego Androida?3. Czy wgranie punktu 2 zwiększy wydajność smartphona?4. Czy podkręcanie zegara procesora ma sens?Na razie tyle pytań, czekam na wasze odpowiedzi, za którę będę bardzo, wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Witam.Tu jest zasada 1 temat = jedno pytanie (ale temat przeniosę do dyskusji ogólnej) ad 1) Pojadę po najniższej lini oporu : http://pl.wikipedia.org/wiki/CyanogenModad 2 ) Jeżeli chodzi Ci o firmware od samsunga..to nie. Twój support kończy się na Gingerbread czyli na 2.3.6. Co do systemu CyanogenMod, to są różne wersje.Nawet i 11 (KitKat 4.4.2) ale jest on jeszcze fazie beta i mogą wystąpić błędy w użytkowaniu. ad 3 ) Trudno powiedzieć. Tak i Niead 4 ) To już zależy od sugestii użytkownika telefonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocking Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedzi, pytanie kolejne czy jeśli posiadam Android 2.2 Froyo to trzeba mieć CyanogenMod w tej samej wersji? W jaki sposób wygląda podkręcanie zegara procesora? Gdzie można pobrać Android 2.3.6? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 np tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2703708 Tu nie ma znaczenia jaki mam poprzedni soft.Jedynie musisz zwrócić uwagę na CWM recovery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi