Skocz do zawartości
  • 0

[Galaxy S4] Instalacja cyana na android 4.3

discolitez

Pytanie

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pobrałem dwa programy z oficjalnej strony. Jeden na telefon (oneclick.apk) i program na komputer. Wersje pewnie ściąga sobie dobrana do telefonu. Jeśli chodzi o wersje androida pisałem wcześniej ze chodzi o wersje 4.3. Czytałem ze samsung w tej wersji zablokował co nieco w bootloader. Jak to obejść?

• 0

mi chodziło o wersję softu.

Takie rootowanie mi chodzi

http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/881-cf-auto-root-samsung-galaxy-s-iv-i9505-root-recovery/

Masz ogołem obycie w pojęciach root, recovery itp?

Ten knox możesz zamrozić programem Titanium Backup (ale potrzebny jest root) 

• 0

Root to nadanie nam praw administratora a co za tym idzie możliwość ingerencji w system. Recovery to to menu przywracania o ile się nie mylę ;P Jestem trochę zielony w sprawach związanych z androidem. Przeczytałem kilka tematów ale nigdzie nie mogłem znaleźć poradnika jak zrobić kopie zapasowa telefonu. Wszędzie jest opisane ze taka kopie można zrobić dopiero na cyanie. Czy to prawda? Wole się zabezpieczyć jeśli popełnię błąd.

• 0

Kopie zapasową robisz z poziomu CWM (ClockworkMod Recovery)

Masz tam taką opcje "nandroid backup" -klikasz na to
potem masz create backup i inne typu restore... 

Tu masz poradnik jak posługiwać się w CWM Recovery (ogołem jak wgrać custom ROM)

http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/

Tu masz opis między CWM a stock recovery:
http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1380-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-android-recovery-a-custom-recovery-cwmtwrp-i-inne/

• 0

Zainstalowałem Titanium Backup ale po instalacji i włączeniu trybu debugowania usb (aplikacja o to prosila) Nie mogę wejść do CWM. Przytrzymuje przyciski pokazuje i następujący tekst"recovery booting,  recovery is not enfoacing, set warrianty; recovery" po czym są dwie wibracje, jak by się wyłączył a później włączył. I uruchamia się normalnie... Może w titanium coś kliknąć?

post-12954-0-31754900-1394234475_thumb.p

• 0

Jeżeli masz ROOT-a

To zainstaluj Android Emulator

i Wpisz

Su

reboot recovery

(za pierwszym razem nie wejdzie, ale za drugim razem tak)

• 0

Zainstalowałem terminal emulator. Wpisałem komendy telefon się ponownie uruchomił i znów nic. Wszystko tak samo jak wcześniej informacja w rogu ekranu i ponowne uruchomienie. Wydaje mi się ze po prostu ten rood którego wgrałem nie miał cwm. Idąc dalej tropem komend znalazłem te w google:

$ su
# dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p32
# reboot recovery

Jest dodatkowa linijka o lokalizacji recovery

• 0

To nie jest linkijka...o tylko o sposobie przenoszenia plików i zastąpienia uprawnień.

Tu masz CWM
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397108

Pobierz plik tar i zainstaluj go z poziomu trybu DOWNLOAD przez ODIN.

później dodam opis jak to dodać i zainstalować..

• 0

plik wstawić do PDA? Pytam bo tam nic nie obsługuje plików .img i nie bardzo wiem co robić :/ Mam cm-11-20140305-NIGHTLY-jflte, czy warto pchać się w 11 czy może stabilna 10?  Ewentualnie mogę poprosić o jakaś stabilna 10? Na oficiajnej stronie jest z 9 wersji (Intl, Verizon, US Cellular, T-Mobile, Sprint, C Spire, Cricket, Canada, AT&T)

• 0

Zainstalowałem 11. Włączył się normalnie :) Ale mam problem "niestety, aplikacja klawiatura android (AOSP) została zatrzymana. Sa jakieś inne klawiatury? I co z innymi funkcjami telefonu? Ruterem, przewijaniem ruchem reki, nfc, s beam? Aha i przycisk wstecz nie działa :/

• 0

Pobrałeś dobry pakiet google apps?

http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_Apps

Tu pobierz dla CM 11

I zrób wipe i powinno być dobrze