discolitez Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Witam. Chce wgrać cyana do mojego s4. Pobrałem instalator na komputer i aplikacje na smartfona. Jednak pokazuje mi się komunikat knox o nieautoryzowanej probie dostępu. Czy wie ktoś jak to ominąć?? Posiadam androida w wersji 4.3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Oj ten knox...Kolego musisz wykonać ROOT-a i wgrać CWM ps. jaką masz wersje softu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Pobrałem dwa programy z oficjalnej strony. Jeden na telefon (oneclick.apk) i program na komputer. Wersje pewnie ściąga sobie dobrana do telefonu. Jeśli chodzi o wersje androida pisałem wcześniej ze chodzi o wersje 4.3. Czytałem ze samsung w tej wersji zablokował co nieco w bootloader. Jak to obejść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 mi chodziło o wersję softu. Takie rootowanie mi chodzihttp://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/881-cf-auto-root-samsung-galaxy-s-iv-i9505-root-recovery/ Masz ogołem obycie w pojęciach root, recovery itp?Ten knox możesz zamrozić programem Titanium Backup (ale potrzebny jest root) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Root to nadanie nam praw administratora a co za tym idzie możliwość ingerencji w system. Recovery to to menu przywracania o ile się nie mylę ;P Jestem trochę zielony w sprawach związanych z androidem. Przeczytałem kilka tematów ale nigdzie nie mogłem znaleźć poradnika jak zrobić kopie zapasowa telefonu. Wszędzie jest opisane ze taka kopie można zrobić dopiero na cyanie. Czy to prawda? Wole się zabezpieczyć jeśli popełnię błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Kopie zapasową robisz z poziomu CWM (ClockworkMod Recovery)Masz tam taką opcje "nandroid backup" -klikasz na topotem masz create backup i inne typu restore... Tu masz poradnik jak posługiwać się w CWM Recovery (ogołem jak wgrać custom ROM)http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/Tu masz opis między CWM a stock recovery:http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1380-r%C3%B3%C5%BCnice-mi%C4%99dzy-android-recovery-a-custom-recovery-cwmtwrp-i-inne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Roota zrobiłem bez problemow. Jak wgrać CWM? Bo nie widzę opcji takiej jak backup. W załączniku foto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 To jest stockowe recovery.Musisz wgrać Custom Recvoery zwane CWM W tym CF-ROOT winien być taki CWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Zainstalowałem Titanium Backup ale po instalacji i włączeniu trybu debugowania usb (aplikacja o to prosila) Nie mogę wejść do CWM. Przytrzymuje przyciski pokazuje i następujący tekst"recovery booting, recovery is not enfoacing, set warrianty; recovery" po czym są dwie wibracje, jak by się wyłączył a później włączył. I uruchamia się normalnie... Może w titanium coś kliknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Jeżeli masz ROOT-aTo zainstaluj Android Emulatori WpiszSureboot recovery(za pierwszym razem nie wejdzie, ale za drugim razem tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Zainstalowałem terminal emulator. Wpisałem komendy telefon się ponownie uruchomił i znów nic. Wszystko tak samo jak wcześniej informacja w rogu ekranu i ponowne uruchomienie. Wydaje mi się ze po prostu ten rood którego wgrałem nie miał cwm. Idąc dalej tropem komend znalazłem te w google:$ su# dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p32# reboot recoveryJest dodatkowa linijka o lokalizacji recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 To nie jest linkijka...o tylko o sposobie przenoszenia plików i zastąpienia uprawnień. Tu masz CWMhttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2397108 Pobierz plik tar i zainstaluj go z poziomu trybu DOWNLOAD przez ODIN. później dodam opis jak to dodać i zainstalować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Wersja touch czy not touch? Robi się to chyba tak jak z rootem? Chyba tez w rubryce PDA dodaje sie plik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Nie ma znaczenia.Dodałem CI wątek o tym recovery...Możesz działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 8 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 plik wstawić do PDA? Pytam bo tam nic nie obsługuje plików .img i nie bardzo wiem co robić :/ Mam cm-11-20140305-NIGHTLY-jflte, czy warto pchać się w 11 czy może stabilna 10? Ewentualnie mogę poprosić o jakaś stabilna 10? Na oficiajnej stronie jest z 9 wersji (Intl, Verizon, US Cellular, T-Mobile, Sprint, C Spire, Cricket, Canada, AT&T) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 To musi być plik .tar skąd ty wziąłeś ten img? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 CWM wgralem poprawnie Wracając do cyana którego wgrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Masz instrukcje w dziale CM & ROMy, Mody tam jest oficjalny wątek o CM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Zainstalowałem 11. Włączył się normalnie Ale mam problem "niestety, aplikacja klawiatura android (AOSP) została zatrzymana. Sa jakieś inne klawiatury? I co z innymi funkcjami telefonu? Ruterem, przewijaniem ruchem reki, nfc, s beam? Aha i przycisk wstecz nie działa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Pobrałeś dobry pakiet google apps?http://wiki.cyanogenmod.org/w/Google_AppsTu pobierz dla CM 11I zrób wipe i powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 discolitez Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Wszystko śmiga Ale mam problem z obudowa sview. Po zamknięciu klapki nie pokazuje się godzina. Czy cyan tego nie obsługuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
discolitez
Witam. Chce wgrać cyana do mojego s4. Pobrałem instalator na komputer i aplikacje na smartfona. Jednak pokazuje mi się komunikat knox o nieautoryzowanej probie dostępu. Czy wie ktoś jak to ominąć?? Posiadam androida w wersji 4.3.
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi