Pawliniak Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 CWM recovery 6.0.4.3 Instalacja:Wyłączamy telefonPrzytrzymujemy vol +, home, powerPo pojawieniu się podświetlenia puszczamy power (nadal trzymamy vol+ oraz home)Za pomocą klawiszy głośności wybieramy "apply update from sdcard"Naciskamy Home żeby zatwierdzićWybieramy pobrane recoveryRestart za pomocą reboot system nowDownload:recovery-clockwork-6.0.4.3-n7000.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Wójcik Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Przy wgrywaniu recovery telefon nagle się wyłączył. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Bateria przypadkiem nie padła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnat66 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Moim zdaniem najlepiej wgrac od philza cwm odinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Mam Cyana 10.1.3 i chciałem przejść na CM 11 ale wywala mi błąd przy instalacji, Recovery 6.0.3.6 i chciałem je zaktualizować do tego powyżej ale też wywala błądE: Can`t open /sdcard/update.zip (No such file or directory) a jak daje bezpośrednio przez install zip i wskazuje plik to po chwili sie wyłącza telefon (GT- i7000). Co mam począć? Trzeba zrobić jakieś wipe albo coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 a jak instalujesz te nowsze CWM ? Jeszcze tu masz inne http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1973-philz-cwm6n7000-stock-kernelcwm6rootexfatntfs-lta/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Wchodze do recovery potem instalal ZIP> update from sdcard lub instalacji from sdcard i wskazuje plik. Przy pierwszym wywala error a przy drugim sposobie tel się wyłączaWysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A tego z philz-a też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Na tym philz-a się udało. Po aktualizacji recovery tel nie chciał się włączyć na CM10.1.3 ale po zainstalowaniu CM 11 wywalilo błąd że superur crash itd.. I jak dałem dalej na " tak" żeby kontynuować to się telefon wieszał na pierwszym logo przy uruchamianiu samsunga z modelem telefonu i nie chciał się uruchomić. A jak dalem na " nie " to się telefon normalnie uruchomił. Nie wiem oco tam dokładnie chodziło, czy root się jakoś wysypał czy co. Jak narazie telefon działa normalnie, więc jestem zadowolony. Dziękuje za pomoc Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Sprawdź czy masz uprawnienia superusera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Oj chyba nie. W CM 10.1.3 w ustawieniach nad opcja informacja o telefonie była pocja superusera teraz tego nie ma. Co to daje bo jestem trochę zielony w tych sprawach? I co zrobić żeby te uprawnienia znów odzyskać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zobacz czy w aplikacjach nie masz superSU lub superuser ten dodatek w ustawieniach pojawił się niedawno w romach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Sprawdziłem i nie mam takiej aplikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 SuperSU_fix.zip Wgraj to przez CWM Ale to już robisz na własne ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zainstalowałem i pojawiła się aplikacja superSU więc chyba już wszystko w porządku chodź i tak nie wiem poco ona jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 to jest root (korzeń) ukorzenić znaczy zrootować.a superuser - to administrator Odpal superSU i zaktualizuj go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reddgy Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Aplikacja zaktualizowana, i wszystko działa. Dzięki wielkie Czy na tym recovery można używać CM 10.1.3 ? Czy to jest tylko pod CM 11?I jakie wipe przeprowadzić przed i po instalacji systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio77 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Spróbuj, moim zdaniem powinno śmigać. Przed i po Wipe data i Wipe chache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e4r5t Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 u mnie również po wgraniu recovery telefon się wyłącza co jest nie tak? bateria mam 100% sprawną, próbuję już różnych turtoriali i dalej nic:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoku_sg Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Czy to recovery można wgrywać kiedy mamy stockowego androida 4.1.2? Kiedyś czytałem, że można wtedy zroibć bricka i lepiej mieć zainstalowanego gingerbread. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Możesz wgrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoku_sg Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Mam zainstalowanego Philz Touch CWM base version: v6.0.3.7. Kiedy chce go zaktualizować poprzez Install zip i wybranie wersji pod CM11 instalacja się zawiesza, próbowałem również zainstalować go przez Odina 3.07 również zawiesza się w "fazie NAND" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Pobierz TWRP Recovery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoku_sg Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 znajde go gdzieś tutaj na forum? wtedy chodze w ten philz i tam robie install from sd card?Zainstalowałem kernel z tego filmiku https://www.youtube.com/watch?v=4VaTnZTPXmQ. Mam CWM 6.0.4. Robie wipe, install from sd card wybieram CM11 i telefon sie zawiesza Dobra, fałszywy alarm Z tego kernela z youtuba bez problemu zainstalowałem tego z forum. Teraz wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Lamparski Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 zadam proste pytanie co zrobić by zainstalować cm11 rom, od początku do końca proszę z linkami do plików. Bo to co jest w tym poście wraz z odnośnikami to bzdury które tylko doprowadzą was do straty czasu. Proszę o poprawieni, albo zamieszczanie zalączników i instrukcji sprawdzonych na danym sprzęcie jakiego dotyczy dany temat. ~lampikwitam, posiadam note gt-N7000 xxlri , aktualnie z 4.0.4 -N7000XXLRI_N7000OXXLP8_N7000XXLRB_HOME.tar.md5, chciał bym zainstalować 4.4.3 albo podobny szybko działający i niezawodny rom, czy może ktoś mnie przeprowadzić przez ten proces za rączkę, bo na forum przetestowałem każdy post pomocy wykonałem wskazane operacje jednak bez powodzenia. ~lampik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi