andrewx85 Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Pamiętaj że każda ingerencja w telefon można powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne:TelefonKabel USBKomputerCWMROOTCo będziemy wgrywać:Rom Android 4.1.18Skąd pobrać potrzebne pliki:Rom ( http://www.needrom.com/wp-content/uploads/2014/01/A800_Miui_4.1.18-g-ml.zip )Proces instalacjiZrób kopię zapasową plików!! Jak masz CWM pomijasz ten krok i idziesz do instalacji RomuInstalacje rozpoczynamy od zainstalowania programu na telefonie Mobileuncle MTK Tools Następnie ściągamy CWM na telefonUruchamiamy program Mobileuncle MTK Tools! Wybieramy recoveryCzekamy na wyszukanie recovery na naszym dysku zaznaczamy recovery.imgSukces ! Telefon uruchomi się ponownie. Ostatni etap to Rom:Następnie Wipe Data / Factory Reset -> Usuń wszystkie dane użytkownika Wipe partycji Cache -> Wipe cache Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache Powrót do głównego interfejsu install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz ROM Po wszystkim restart za pomocą reboot system nowPierwsze uruchomienie trwa chwilęźródło romu : needrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mango1906 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam , jestem kompletnie zielony , lenovo a800 to mój pierwszy android Jedyne co udało mi się zrobić to root. mam takie pytanie jest jakaś możliwość żeby ktoś nagrał filmik jak wgrać taki ROm krok po kroku? Bo po tym wgraniu recovery on sam wchodzi w te tryby WIPE itp czy jakos to sie odpala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Ta instrukcja może Ci pomóc http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1466-jak-instalowa%C4%87-romy-za-pomoc%C4%85-funkcji-cwm-clockworkmod-recovery/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mango1906 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Wgrałem roma, i nie mam galerii zdjęć wgrałem tego roma Pure Nature A800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewx85 Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Masz wyraznie co w tym romie jest nie tak....- Aparat 4.3 ma błąd w galerii - Błąd podczas otwierania edytor zdjęć, wgraj innego.Chcesz miec takiego samego launchera co ten rom, wgraj sobie tego co masz tutaj od miui podane, jak ci sie nie spodoba to napisz umieszcze inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi