andrewx85 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Pamiętaj, że każda ingerencja w telefon może powodować jego uszkodzenie. Ja jak i całe forum nie ponosimy odpowiedzialności za usterki.Co będzie potrzebne:Telefon naładowany min. 50%Root CWMCo będziemy wgrywać:Rom Android 4.1.2 PLSkąd pobrać potrzebne pliki:Rom (http://www.needrom.c...ark-4.2.1-I.zip)Proces instalacji:Pobierz niestandardowy ROM i zapisz na karte SD Zrób kopię zapasową plików !!Naciśnij przycisk Power + przycisk głośności w górę, aby przejść do trybu CWMNastępnie Wipe Data / Factory Reset -> Usuń wszystkie dane użytkownika Wipe partycji Cache -> Wipe cache Zaawansowane -> Wipe Dalvik Cache Powrót do głównego interfejsu install zip z sdcard -> wybierz zip z sdcard -> Wybierz ROM Po wszystkim restart za pomocą reboot system now Pierwsze uruchomienie trwa chwilę Informacje :Radio FM działa bez słuchawek możliwość instalowania aplikacji na karcie SD (również z GooglePlay) usunięto aparat MediaTek (zmiana koloru), zintegrowany aparat Google z funkcją nagrywania filmów 720p ClearBass korektor i BraviaEngine2 z Xperia Zastąpiono kalkulator nowym- CyanogenMod Kalkulator dodano: FlashPlayer, TotalCommander naprawiono dźwięk, czujniki i zegar, Doświadczone problemyAborted installation http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1467-lenovo-a820-android-421/?p=17373 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndroidGuyPL Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 wszystko zrobione wg instrukcji a telefon wisi na logo lenovo.. :/ jakieś pomysły ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jeszcze raz wipe. Pamiętaj, że pierwsze uruchomienie może potrwać do 30min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freestyle Slalom Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Na początku wyskakiwał błąd aborted installation ale gdy zmieniłem CWM naLenovo-A820-CWM-6040-recovery-S150-by-Cappa72.img i po zainstalowaniu według instrukcji CWM oraz ROM CyanogenMod dział poprawnie 100% ZADOWOLONY !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiszczak Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Siema, to mój pierwszy post tutaj. Chciałem Ci podziękować za ten ROM, jest super. Wszystko idealnie działa, zmieniłem tylko launcher Holo launcher HD. Piszę również z pytaniem, czy da się jakoś wydobyć pierwotną tapetę, taka jak na screenie 1, bo przy szukaniu odpowiedniego launchera, gdzieś mi zginęła i nie mogę jej znaleźć :-) pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi