Exumx Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam. Mój problem wygląda tak samo jak w sytuacjach tych osób:Ustalanie lokalizacji przez aplikacje wyłączone, pokazywanie alertów również.Przykładowy komunikat wygląda tak: https://imagizer.imageshack.us/v2/471x838q90/827/ebfz.pngZ góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Było nie włączać usługi.Musisz iść do operatora sieci i to wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Nic takiego nie włączałem. Stało się to kiedy zmieniłem telefon na nowszy (z s1 na s3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ale to nie ma nic wspólnego z telefonem. Za to odpowiedzialna jest usługa. Np wysłanie smsa w jakiejś grze.Albo coś pochodnego. Musisz iść do operatora i pokazać to, co ci przychodzi i Ci wyłączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 No okej, skoro nie ma innej opcji to tak zrobię, ale sms'ów na żadne gry, konkursy na pewno nie wysyłałem. Skoro nie ma to nic wspólnego z telefonem, to dlaczego zaczęło mi się to pojawiać dopiero po jego zmianie? I jeszcze taka jedna ciekawostka - powiadomienia przychodzą tylko w określonych częściach miasta, zazwyczaj tych ruchliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Przepraszam za sugestię, ale być może był to telefon jakiegoś alfonsa hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Mojego ojca Ale tak na serio to miał wykonywany hard reset, zmieniany CWM oraz system oczywiście, więc żaden syf raczej nie pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 A to napisałem hahahaha. Przejdź się do operatora. Ty to ty, ale jak dziecko dostaje takie informacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 możesz spróbować zalogować się na stronie operatora i tam zobaczyć czy nie masz włączonych żadnych usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Operator powiedzial ze to wiadomosci sieciowe (inaczej wiadomosci CB) i ze trzeba je wylaczyc w telefonie. W internecie jest sporo pytan i odpowiedzi jak to zrobic, ale problem jest nastepujacy, ze na cyanogenmodzie nigdzie takiej opcji nie ma :/ Jak sie tego pozbyc? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jak nie masy takiej opcji, to tego nie wyłączysz.W sumie jesteś kolejną osobą, która ma z tym problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 To dziwne. Gdzies w plikach konfiguracyjnych nie idzie tego zrobic? Pewnie sporo osob z zagranicy tez ma taki problem, wiec moze bedzie jakas latka dodajaca taka opcje. Po zmianie systemu na oryginalny zapewne mialbym z tym spokoj, ale z powodu glupich wiadomosci troche szkoda mi rezygnowac z tak dobrego systemu :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 A wypróbuj tej aplikacji:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.good.apps.push Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Nic nie daje. Dziwi mnie fakt ze teoretycznie opcje transmisji komorkowych mam wylaczona (screen w pierwszym poscie), ale te powiadomienia nadal jak przychodzily tak przychodza. Czyzby blad cyanogenmoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Może być błąd w CM.Może jeszcze sprawdź na CM 11 czy tak samo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Cale google przeszukalem, ale nareszcie jest.. Prosty jak sie moze wydawac, ale skuteczny sposob. Pobieramy apke Link2sd, szukamy procesu, apki "cellbroadcast.apk" i odinstalowujemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Dostałeś rep+ ode mnie.Czyli zainstalowała ci się usługa poprzez jakąś aplikacje.No też czytałem o tym...ale nikt nie pisał jaka to aplikacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Exumx Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 W sumie to nie zainstalowala mi sie przez jakas aplikacje, bo ten .apk odpowiada tez za te powiadomienia o kataklizmach itp. Wiec jest to standardowo wbudowane w system, ale jako ze w CM brakuje opcji wylaczenia tych CB (cell broadcast), to trzeba wywalic cala usluge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Exumx
Witam. Mój problem wygląda tak samo jak w sytuacjach tych osób:
Ustalanie lokalizacji przez aplikacje wyłączone, pokazywanie alertów również.
Przykładowy komunikat wygląda tak: https://imagizer.imageshack.us/v2/471x838q90/827/ebfz.png
Z góry dzięki za pomoc.
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi