NeoCM Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 [HTC Sensation] Carbon ROM 4.4.2 K.K - nieoficjalny Pojawił się nieoficjalny buld Carbon ROMjest on Wgrywacie ROM na własne ryzyko!!! Informacje o RomieAndroid 4.4.2HaloAOKP RibbonsCustomizable lockscreen buttons and slidersChronus clock widgetCustomizable hardware and software keysTransparent navbar and status barCustomizable navbar ringNavbar arrow keysNavigation bar widgetsCustomizable power menuCustomizable quicksettings panelQuiet hoursFull Rotation.... and much moreStriked features are not implemented yet in 4.4.2 Instalacja: Wymaga się instalacji ostatniej wersji 4EXT Recvoery Pobieramy ROM i Gapss Kopiujemy pliki na kartę pamięci Wchodzimy w Recvoery Wykonujemy pełne Wipe cache, partition data i davlik-cache Instalujemy Carbon ROM Instalujemy Gapss Reboot Pobierz:ROM:http://goo.im/devs/shantur/roms/sensation/carbonkk/Gapss:http://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps/pa_gapps-stock-4.4.2-20131230-signed.zip Oryginalny wątek xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2444478 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afl5314 Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Istnieje jakiś (jakikolwiek) sposób na to, aby poprawić żywotność baterii w tym romie? Co do płynności działania nie mam żadnych zastrzeżeń, system śmiga jak Putin po Ukrainie, ale to co się dzieje z baterią to jest porażka :/ Wejście w ustawienia, szybki przegląd galerii, jeden sms i 12% poszło... :/ Jestem też tego świadom, że sam kernel jest podkręcony do 1,5 GHz patrząc przez pryzmat Sensation Pyramid, ale nawet po obniżeniu taktowania do standardowego 1,2 GHz'a niewiele się poprawia... Tak, wiem, że oficjalne wsparcie Cyanogenmoda dla tego modelu skończyło się na wersji cyana z Jelly Bean'em... Ale na tę chwilę, ten rom nie nadaje się chyba do codziennego użytkowania :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Tak na logikę dzięki czemu tak śmiga? Cały telefon stara się żeby Ciebie zadowolić, aby tego dokonać potrzebuje dużego zapasu energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afl5314 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Wierze w jego dobroduszność Co więcej, w dobre chęci osoby która jest autorem tego ROM'u, ale poświęciłbym nawet połowę tej płynności, dla lepszej żywotności baterii xd Skoro już mi ktoś odpisał, to może dopytam, istnieje jakiś kernel pod kitkat'a (do HTC Sensation), który potrafiły zdziałać takie cuda?? Oprócz takiego w nowszym modelu np. HTC M8 :v ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi