FajnyNick Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 U mnie usuwa obrazek aparatu, wgl całą apkę z telefonu i nie da się nic zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Dodam do 1wszego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FajnyNick Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Kolega bleached z XDA podał sposób na naparawienie pamięci wewnętrznej (sdcard) na CM 11. W telefonie bez NFC wystarczyła repartycja odinem ze specjalnym PITem. W wersji z NFC jest gorzej ale na szczęście znalazło się rozwiązanie. Dodam tylko że ten sposób nie naprawia pamięci wewnętrznej tylko zamienia ją z kartą pamięci. Dzięki temu będziemy mogli uruchomić aparat itp. Do roboty.UWAGA!!!Wszystkie rzeczy zawarte w tym poradniku robisz na WŁASNĄodpowiedzialność.1.Wgraj Recovery CWM 6.0.4.5 (z linku podanego na dole strony)2.Wgraj plik o nazwie cm-11-xxxxxxxx-no_internal-UNOFFICIAL-jenad.zip.(Przez Recovery)3.Wgraj Gapps (Przez Recovery)4.Kliknij Reboot i czekaj niech telefon sie uruchomi.Teraz ext sdcard powiniena być zamontowana w sdcard0Jeżeli wejdziemy w Ustawienia->Pamięć, zobaczymy że „Pamięcią wewnętrzną” jest karta pamięci której nie możemy odmontować.Możemy rownież wgrać plik framework.apk.(W nim są zapisane rożne obrazki zasady działania systemu itp. W tym wypadku chodzi o pamięć) Należy go wgrać po powyższych krokach. Framework podobnie jak cały CM wgrywamy przez Recovery.UWAGA!!!Jeżeli po zawflashowaniu frameworka zrobimy wipe data telefon załapie bootloopa i nie będzie chciał się uruchomić. Nie dotyczy to wipe cache i dalivk cache.LINKI:https://drive.google.com/folderview?id=0B6BfBomy6yS1Zktrc0RZZ1VHZG8&usp=sharing CM i CWMhttp://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps-mini GAPPS Czyli to naprawi aparat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Nie naprawi ci aparatu.Ty masz rom z początku CyanogenModa 11To po prostu błąd wczesnej fazy rozwojowej port romu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FajnyNick Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 A teraz dziala oprocz nagrywania filmow aparatem. A robienie zdjec dzialaA co zrobic jak mi tyle baterii zjada?? Za duzo jeden % na 2/3minutyJest na to jakiś sposób. Aby tyle baterii nie zjadało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madridista11pcm Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 telefon zacina sie przy wlaczaniu i po jakims czasie sam sie resetuje - tak w kolko bez skutku... jakies porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubQn Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Teraz już wszystko pięknie działa! Pomogło, dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToFiK Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 takze zadzialalo dzieki wielkie, wreszcie moge normalnie korzystac z aparatu, mp3 i wszystkich apek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FajnyNick Opublikowano 19 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Ten sposób jest najlepszy, nie trzeba się bawić w plikach tak jak na innej stronie czytałem żeby dane w pliku jakimś zmienić, wystarczyło wgrać to i działa :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blami Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ja zrobiłem dokładnie wszystko co jest w instrukcji mam ten sam model telefonu ale gdy już jest w trybie download i jest podłączony i kiedy chcę załadować plik pit to wyskakuje fail Liczę na szybką odpowiedź. Ps. Jestem początkujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro1906 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mi jak nie czytalo karty pamieci weszlem w menadzera plikow wcisnalem menu, ustawienia, glowne istawienia, tryb dostepu, z bezpiecznego dalem na dostep do rota i wszystko dziala moge tez przenosic apki na SD. Galaxy mini s6500d cm 10.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi