MrVertrix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Otóż zainstalowałem CyanogenMod 11 i po zainstalowaniu telefon nie chce sie włączyć ; pojawia się logo , nazwa telefonu i tak w kółko. Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 5 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Wgrałem wszystko jak trzeba , użyłem poradnika: Ładuje sie teraz cyanogenmod takie kółko więc czekam Działa ! dzięki za wszystko 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Popraw nazwę tematu. Wipe został wykonany? Z jakiego poradnika korzystałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 skorzystałem z tego poradnika : http://forum.cyanogenmod.pl/index.php/topic/1075-cyanogenmod-11-dla-samsung-galaxy-mini-2-android-44/ zrobiłem WSZYSTKO JAK NALEŻY nic nie ominąłem - przy samej instalacji cm 11 pojawił się error , i później wszystko siadło .. chciałbym prosić o pomoc aby przywrócić stary system oraz zainstalować na nowo cm 10.1 I jeszcze co do tego : Instalacja:1) Instalujemy http://forum.cyanoge...ckworkmod-6028/2) Pobieramy ROM .zip3) Pobieramy Google apps (opcjonalnie)4) Umieszczamy pobrane pliki na kartę pamięci5) Przechodzimy do recovery mode6) Wykonujemy backup jeżeli chcemy7) Wipe data/factory reset 8) Format /system9) Instalujemy rom10) Instalujemy Google apps11) Uruchamiamy ponownienie było u mnie pktu 8 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pawliniak Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Po ponownej instalacji nie było błędu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 nie spróbowałem raz drugi zainstalować i wszystko poszło dobrzepostaram się to naprawić pobierając na nowo androida z samsung updates Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Wgraj czysty soft, wgraj najnowszy CWM (np 6.0.4.4 lub nowszy)Bo tak nie zainstalujesz CyanogenModa- ps. A jaką wersje CWM masz ? Na tourch nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 pobrałem tą najnowszą chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Pobierz Soft i wgraj go przez odin.http://goo.im/devs/thewhisp/jena-recovery zobacz czy masz te recvoery 6.0.3.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 wiem że to głupio zabrzmi ale soft pobiera się skąd ? (czysty) bez niczego.. bo właśnie zainstalowałem softa nowego i recovery pozostało .. i to bardzo dziwne nie takie jak przedtem telefon się nie chce włączyć tato mnie zabije Pobierz Soft i wgraj go przez odin.http://goo.im/devs/thewhisp/jena-recovery zobacz czy masz te recvoery 6.0.3.3super .. teraz telefon nie chce sie włączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 to go podładuj. soft?http://live.samsung-updates.com/index.php?device=GT-S6500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 ale jakby to powiedzieć : telefon nie reaguje na nic , nie ładuje sie , nie da się włączyć trybu downlaod and recovery mode nie wiem co zrobić , a chciałbym go naprawić jak najszybciej .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zostaw go na 2-3 godziny pod ładowarką.Kompletnie się wyładował jak siedziałeś w trybie recvoery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Włączył się download mode i teraz instaluje czystego softa napisze jak skończe Edit NeoProszę nie cytować w/w posta...Edit VertrixOKedit : soft zainstalowany problem jest taki że nie chce sie włączyć - logo samsung , animacja samsunga i tak w kółko (lol) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 A jaki soft wgrałeś? Masz uwalony bootloader zapewne, ciężko będzie go postawić..spróbuj tego :http://honai-android.blogspot.com/2013/04/how-to-unbrick-samsung-android-phones.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 właśnie tylko jak wczoraj wgrywałem softa to było ok a teraz to sie nie włącza tylko ładuje sie samsung itp i tak w kółkoedit: spróbuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 To nie robi. Samsungi tak mają. Potrzeba takiego softu co wgra nawet bootloader, ale żeby go znaleźć to hmmm ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 neocm jak mam podłączyć telefon jak .. jak nie wyszuka Unbrick commanded!Failed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 możesz spróbować przeflashować tym rosyjskim firmware...Może pomoże.. http://firmware.sgh.ru/?frm=S6500DXELD3&t=4Ale odin go widzi co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 widzi widzi próbuje jeszcze raz tym unbrick a jak nie pójdzie to spróbuje to co dałeś ,, dam znać zaraz i dzięki za pomoc nic już nie pomoże poniewać instaluje się wszystko dobrze później włącza i "samsung galaxy mini 2 GT-S6500" , animacja samsung , nazwa samsung i łąduje sie i od nowa -czy może trzeba licznik flashów wyzerować ? - czy zainstalować ROM'a jednoplikowego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Ty potrzebujesz softu 3- plikowego. Ale teraz na taki natrafić.. hmm ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 mógłbyś jakoś się postarać taki zdobyć ?edit:nie znam się ale czy tak cyfra na końcu znaczy ile plikowy ? - S6500DJPLD1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Nie.. to wersja wariantu na kraj. Dla Polski np jest XEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 (edytowane) ok to poszukam :/ edit:czy ma być tak że włączając normalne nie zainstalowane recovery uruchamia sie jakieś stare ??? Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Pawliniak Regulamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 NeoCM Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 TO NORMALNE, musisz teraz wgrać Custom Recvoery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MrVertrix Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 narazie nie mogę, bo odinowi coś nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MrVertrix
Otóż zainstalowałem CyanogenMod 11 i po zainstalowaniu telefon nie chce sie włączyć ; pojawia się logo , nazwa telefonu i tak w kółko. Proszę o pomoc
43 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi