gressi Opublikowano 25 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Kupiłem telefon Htc M9 ( do tej pory 8S )i nie mam internetu mobilnego , wi fi ok . Okazało się , że jest model na Taiwan ( chociaż htc jest chyba stamtąd ) , tak powiedziała pani na czacie htc i nie może mi pomóc . Jest na to jakiś sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PeliKan Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Proszę popraw temat na zgodny z standardem forum. A czy posiadasz zasięg sieci komórkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Najważniejsze to próba diagnostyczna 1. Czy zakupiony telefon jest nowy? Są różne sposoby nabycia telefonu, warto wykluczyć grzebanie osoby trzeciej w oprogramowaniu telefonu, a ewentualnie stwierdzić, że moduł zasięgu sieci wyszedł w stanie D.O.A. (dead on arrival) bezpośrednio od dystrybutora HTC. 2. W jakiej sieci posiadasz numer? Karta w innym telefonie jak się spisuje? Spróbuj może inną kartę 3. Upewnij się, że telefon wykrywa kartę SIM. Ustawienie PINu na kartę pomoże Ci to stwierdzić. Jak to zrobić? Przychodzisz do Ustawień oraz wyszukaj "SIM" Dla swojego telefonu powinieneś znaleźć tego typu ustawienia. 4. Poinformuj nas z jakim urządzeniem mamy do czynienia. Podaj nam numer wersji/numer kompilacji urządzenia. Znajdziesz poprzez wyszukanie w Ustawieniach. 5. Pobierz CPU-Z, wejdź w 3 kropki w prawym górnym rogu ekranu, wybierz "Online Validation", wprowadź swój e-mail, oraz nick i prześlij link prosze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Telefon HTC One M9 kupiony na all... z Hong Kongu ? odnowiony , zaplombowany Numer w nju , w starym telefonie działa wszystko android 6.0 , 7.0 htc sense , wersja oprogr. 3.37.605.7 , wersja PRI 1.26_002 https://valid.x86.fr/a/66dgjc Wielkie dzięki za zainteresowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 6 minut temu, gressi napisał: Telefon HTC One M9 kupiony na all... z Hong Kongu ? odnowiony , zaplombowany Odnowiony? Czyli rozumiem, że jest poserwisowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 3 minuty temu, Skuchacz napisał: Odnowiony? Czyli rozumiem, że jest poserwisowy? Tak się tylko domyślam . Sprzedawca nic nie pisał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Prosiłbym Cię jedynie o usunięcie IMEI z forum i pozostałych informacji, oraz wysłanie numeru kompilacji/numer wersji. Ustawienia - Informacje o oprogramowaniu. Jak na razie widzę że kompilacja jest z marca 2015 roku. Nie jesteśmy operatorami na komisariacie do namierzenia tylko wsparciem urządzeń Android 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 19 minut temu, Skuchacz napisał: Prosiłbym Cię jedynie o usunięcie IMEI z forum i pozostałych informacji, oraz wysłanie numeru kompilacji/numer wersji. Ustawienia - Informacje o oprogramowaniu. Jak na razie widzę że kompilacja jest z marca 2015 roku. Nie jesteśmy operatorami na komisariacie do namierzenia tylko wsparciem urządzeń Android Już poprawiłem .Oprogramowanie : Android 6.0 , 7.0 htc sense , wersja oprogr. 3.37.605.7 , wersja PRI 1.26_002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Dzięki, bardzo pomocne No to Panie kolego, masz kilka zadań do wykonania: 0. Telefon naładuj do min. 30%. 1. Weź kartę MicroSD, min. 4GB 2. Sformatuj ją, a jeśli masz pliki - przenieś. 3. Pobierz następujący plik: LINK 4. Skopiuj na kartę 5. Nazwij plik 0PJAIMG.zip ([ZERO]PJAIMG.zip) 6. Uruchom telefon wraz z kartą. Nie denerwuj się, jeśli to długo zajmie. Na wszelki wypadek podłącz ładowarkę. 7. Poinformuj jaki rezultat To jest bardzo trudna procedura instalacji systemu Zalecam przeniesienie plików z HTC. Instalacja nowego oprogramowania może usunąć prywatne dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 14 minut temu, Skuchacz napisał: Dzięki, bardzo pomocne No to Panie kolego, masz kilka zadań do wykonania: 0. Telefon naładuj do min. 30%. 1. Weź kartę MicroSD, min. 4GB 2. Sformatuj ją, a jeśli masz pliki - przenieś. 3. Pobierz następujący plik: LINK 4. Skopiuj na kartę 5. Nazwij plik 0PJAIMG.zip ([ZERO]PJAIMG.zip) 6. Uruchom telefon wraz z kartą. Nie denerwuj się, jeśli to długo zajmie. Na wszelki wypadek podłącz ładowarkę. 7. Poinformuj jaki rezultat To jest bardzo trudna procedura instalacji systemu Mogę uruchomić bez karty SIM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Oczywiście. Jednakże po, prosiłbym o włożenie karty SIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zrobiłem kopię zapasową w htc sync manager . Strasznie długo się ściąga . Ach ta niecierpliwość ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Instalacja też trochę potrwa, polecam naładować telefon i na wszelki wypadek podłączyć pod ładowarkę. Wiem, powtarzam się, ale to jest lepsze niż późniejsze problemy. Pamiętaj. Odpinasz od ładowarki. Wyłącz HTC, włóż karte MicroSD z plikiem który podałem. Ważne by zmienić nazwę na tą którą też podałem. Uruchomi Ci się ekran serwisowy. Polecam mieć te 35% baterii minimum. Jak już będzie ekran serwisowy i zacznie instalować podłącz ładowarkę. Gdyby bateria była wadliwa i nagle rozładowałaby się może to wiele utrudnić. Jeden zasób niedokońca nadpisany może wywołać duże konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Włożyłem kartę włączyłem telefon i nic się nie dzieje . Mignęło tylko " przygotowuję kartę ... ?" Telefon wykrył kartę SD . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Jesteś pewien co do nazwy pliku? 0PJAIMG.zip ([ZERO]PJAIMG.zip) Nie może być 0PJAIMG.zip.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 1 minutę temu, Skuchacz napisał: Jesteś pewien co do nazwy pliku? Tak zero)PJAIMG.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Przez PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 3 minuty temu, Skuchacz napisał: Przez PC? Tak , plik ściągnięty przez PC . Już jasne : plik uszkodzony . Jeszcze raz muszę ściągać . Tym razem na pulpit . Chyba za wcześnie wyciągnąłem kartę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Jakiego systemu operacyjnego używasz? Czy Masz odznaczone na komputerze "ukryj rozszerzenia znanych typów pilków"? Teraz, gressi napisał: Tak , plik ściągnięty przez PC . Już jasne : plik uszkodzony . Jeszcze raz muszę ściągać . Tym razem na pulpit . Waga tego pliku to ponad 2GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 2 minuty temu, Skuchacz napisał: Jakiego systemu operacyjnego używasz? Czy Masz odznaczone na komputerze "ukryj rozszerzenia znanych typów pilków"? Waga tego pliku to ponad 2GB Windows 7 professional 64 bit , sorry nie wiem gdzie sprawdzić rozszerzeń plików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Przepraszam, że zapytam ale miałeś kiedyś do czynienia z Android Debug Bridge? Jak bardzo jesteś zaznajomiony z tematem IT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 26 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 1 minutę temu, Skuchacz napisał: Przepraszam, że zapytam ale miałeś kiedyś do czynienia z Android Debug Bridge? Jak bardzo jesteś zaznajomiony z tematem IT? Doświadczenie zerowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 26 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2019 Jeśli chcesz to poczytaj o adb, flashowaniu, oraz co to bootloader. Pobierz pliki i daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zrobiłem wszystko według opisu , gdzie może być błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Skuchacz Opublikowano 28 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Prawdopodobnie HTC One nie potrafi się wybudzić do tego trybu. Nie wiem dlaczego w HTC Desire 820 wystarczyło włożyć kartę i szło. Mój błąd 1. Wyłącz telefon. 2. Przytrzymaj drugi klawisz po prawej stronie (klawisz przyciszania), cały czas. Nie puszczaj! 3. Uruchom telefon trzecim klawiszem, ale nie puszczaj klawisza przyciszania. 4. Czekaj na ekran z momentem przełączenia, zwolnij palec z klawisza przyciszania 5. Klinij klawisz pierwszy po prawej stronie (podgłaszania) 6. Poczekaj aż się zainstaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gressi Opublikowano 28 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2019 Idzie ... end ui_updating , press power key to con - nacisnać? pojawił sie ekran verizon , android sie uruchamia , , optymalizowanie aplikacji , . Telefon żąda kodu sieciowego , dodaj siec ( lista preferencji dotyczacych sieci ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
gressi
Kupiłem telefon Htc M9 ( do tej pory 8S )i nie mam internetu mobilnego , wi fi ok . Okazało się , że jest model na Taiwan ( chociaż htc jest chyba stamtąd ) , tak powiedziała pani na czacie htc i nie może mi pomóc . Jest na to jakiś sposób ?
35 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi