Pawliniak Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 (edytowane) CyanogenMod 11.0 dla Samsung Galaxy Ace 2 ( GT-I8160 ) ROM OS Version: 4.4.x KitKatROM Kernel: Linux 3.0.xROM Firmware Required: Any Ace II JB firmwareBased On: CyanogenMod Lista zmian: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=48129380&postcount=2 instalacja:Pobieramy rom Pobieramy gapps Umieszczamy pliki na karcie pamięci Przechodzimy do recovery Wipe Data / Factory Reset Wybieramy "Install the Zip from External Storage" Instalujemy pobrane pliki Uruchamiamy ponownie Koniec! Download:http://d-h.st/users/TeamCanjica/?fld_id=29120#filesNowsze wersje ROMÓW!!http://d-h.st/users/TeamCanjica/?fld_id=29120#filesNowsze wersje fla wersji "P"http://d-h.st/users/TeamCanjica/?fld_id=33700#fileshttp://goo.im/devs/paranoidandroid/roms/gapps-mini/pa_gapps-modular-mini-4.4.2-20131215-signed.zip źródło: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2555021 Edytowane 12 Marca 2014 przez NeoCM poprawki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmernickel Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Mam taki problem gdy instaluje cm 11 wyskakuje błąd operation aborted Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Root i recovery jakieś jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Jaką masz wersje CWM ?Bo najnowsza jest wymagana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmernickel Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2014 Już sobie poradziłem tylko musiałem wgrać cmw od maclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Prosił bym o info jak wygląda sprawa z baterią na tym romie ^^ i czy jest jakiś fix na ten aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebex Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Mam to samo pytanie: co z tym aparatem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Tak już działa. Fix z 13.02 Fixed stock camera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) A skąd moge pobrać tego fixa ? Edytowane 21 Lutego 2014 przez Pawliniak nie cytuj ostatniego posta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawliniak Opublikowano 21 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Naprawili to 13.02. Aktualna wersja jest do pobrania w pierwszym poście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaneckixD Opublikowano 21 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 O Świetnie Dziękuje za odpowiedź A orientuje się może ktoś jak śmiga ten rom i jak wygląda sprawa z baterią ? Sorki ale jestem malo obeznany Ktory z tych możliwych do pobrania jest najbardziej aktualny ? i link do gapsow nie działa W sumie podczas instalacji wyskakuje mi ten sam błąd "operation aborted" . To też wina recovery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaB@ Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Przełączyłem się na chwilę z 10,2 na 11 i muszę powiedzieć że brakuje mi opcji personalizacji ekranu głownego jak w CM 10,2 od roxa, oraz ikona google search trochę słabo wygląda. Więc troche więcej do luanchera cm dodać i się przerzucam Tak to wygląda u mnie w cm 10.2 i tak chciałbym poustawiać w 11 Oczywiście z motywem Android Kitkat 4.4, ale usunięcie nazw aplikacji w 11 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztan666 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Wiecie może jak podmienić kartę zewnętrzną na pamięć wewnętrzną dla tej wersji CM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaB@ Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 @up Galaxy Ace 2 Settings ---> Advanced ---> Swap Storages i resecik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztan666 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Wchodzę w link do pobrania gappsa i tam jest kilka plików i nie wiem, który pobrać. Niechce czegoś zepsuć ;dEditJuż zainstalowałem wszysto przebiegło pomyślnie. Tylko gdzie w opcjach jest to "Advanced"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gRaB@ Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 W ustawieniach Galaxy Ace 2, oddzielna apka na liście aplikacji Aktualna wersja ma przetłumaczoną apkikację Ace 2 więc "zaawansowane" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztan666 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Daj screena gdzie dokładnie.Edit:Okej dzięki wielkie, działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester30 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam, Zainstalowałem najnowszą wersję (29.04.2014). Telefon dosyć często samoistnie się resetuje. Pojawia się również problem z łączeniem z siecią wi-fi.Czy ktoś doświadczył podobnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasztan666 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja doświadczyłem, dlatego przeniosłem się się na CM 10.2 TeamCanjica ale po miesiącu "użytkowania" tego romu obecnie strasznie się ścina i nie wiem co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester30 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Hmm wychodzi na to, że póki co żade z tych romów nie jest doskonały.A jakiś najnowszy ROM od maclaw? Jest jakiś nowszy niż ten z 27.02? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Tak patrzę na was czasem i się zastanawiam..CyanogenMod daje wam możliwość zainstalowania najnowszej wersji Android-a, a wy niedocenianie pracy. Ktoś nad tym siedzi... męczy się w kodzie... a jak czyta takie komentarze to mu się nie chce.. Tak naprawdę Samsung wam nie daje aktualizacji do 4.2.X, czy 4.3 ... a tu.. klops. W 80% problemy ze stabilnością pochodzi od użytkownika.. np używanie z komunikatorów + FB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester30 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja jak najbardziej doceniam Jego pracę, wkład i w ogóle to całe zaangażowanie. Jednak chciałbym korzystać z telefonu w taki sposób jak to robiłem dotychczas. Ze wszystkich aplikacji, komuniktorów itp. Jeśli jednak telefon na tym romie staje się niestabilny (czyt. restartuje się) to uważam to za spore uniedogodnienie.Zarejstrowałem się na forum by zasięgnąć kilku informacji, jako, że nie miałem doczynienia nigdy wcześniej z tego typu romami.Hmm...więc nie ma co się napinać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeoCM Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Nikt się nie napina.Stabilna wersja romu to 10.2 od tego tematu.Siostra ma ten soft już pół roku i nie ma z nim problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianoo321 Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Co to jest " gapps " jestem zielony i nie bardzo wiem o co chodzi, też jak sprawdzić czy galaxy ace 2 którego mam czy to jest wersja " P " ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veeon Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 @damianoo321 "Gapps'y" to aplikacje od Googla. Czyli: Gmail, Sklep Play, Youtube itp. A jak sprawdzić czy jest to wersja "P" ? Wejdź w ustawienia, poszukaj zakładki "Informacje o Telefonie" (coś w tym stylu) I powinien być tam "Model telefonu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi