Rafal_0 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Witam| Jak wgrać CM 9.1 tak aby nie kasować aplikacji i gier ??Nie chcę używać TitanumBackup bo miałem problemy.Mam obecnie Samsung Galaxy Tab P1000 i CyanogenMod 9.0 z dnia 2012-08-10 a chcę wgrać CM 9.1 z dnia 2012-08-29 ze strony get.cmi całkiem możliwe że później CM10 jak będzie stabilna wersja.Co należy zrobić aby bez kasowania aplikacji i gier zainstalować CM 9.1 stabilną wersję ?Czy ktoś już testował stabilną wersję CM 9.1 ? i może napisać co nie chce działać lub co kiepsko działa?Na screnie widać jaką mam aktualnie wersję, kernel, itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Instalacja CyanogenMod 9 przez CwM.Wchodzimy w aplikacje i odnajdujemy CwM.Odpalamy Cwm. Powinniśmy zostać zapytani czy zezwolimy aplikacji na dostęp do ROOTa, oczywiście zgadzamy się.Wypieramy opcję Reboot into Recovery(Uruchom ponownie w trybie Recovery).Tablet się zrestartuje i przejdziemy do trybu CwM, który wygląda tak:Po opcjach poruszamy się przyciskami umieszczonymi z boku naszego Tabletu. Ciszej-dół, Głośniej-góra, Power-zatwierdzenie(enter).Wybieramy kolejno:wipe cache partition i zatwierdzamy Yesinstall zip from sdcard(dla zewnętrznej karty)choose zip from internal sdcardNasz zip z upgradem.zip i zatwierdzamy Yesgapps- odpowiednie dla systemu.zip i zatwierdzamy Yesteraz naciskając Go Back odnajdujemy reboot system now i dopiero możemy zrestartować(zatwierdzić wybór). [*]To jest moment w którym możemy się porozglądać, otrzeć pot i zmienić pampersa... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_0 Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Czyli tylko robimy wipe cache partition i instalujemy nową wersją CM 9.1 lub 10 i pliki GappsI to wszystko, i nie skasują się aplikacje/gry i ich ustawienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Nawet gaaps nie jest zawsze potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi