Skocz do zawartości

DusieK

[Samsung Galaxy S5] LineageOS 14.1 - Oficjalny

Rekomendowane odpowiedzi

Line.png.990c8fd927b9d9863b7dfb59fbc9a1a6.png

 

Mam przyjemność zaprezentować Państwu oficjalne wydanie Lineage OS. 

 

wygląd.png

 

16244378_1322417391147281_1577500970_n.png16244530_1322417337813953_1475381591_n.png16295197_1322417424480611_1627228225_n.png16295567_1322417444480609_1493634372_n.png16237577_1322417437813943_795083429_n.png16237557_1322417527813934_346624747_n.png16237187_1322439131145107_63281063_n.png

 

wymagania.png

  • TWRP 

 

pobierz.png

 

ghJITmNxwdf5Ns9nbLz8.gif

 

instrukcja.png

  1. Wrzuć ROM i GAppsy na kartę pamięci
  2. Wejdź w tryb TWRP
  3. Wykonaj Backup
  4. Wykonaj pełne wipy
  5. Zainstaluj ROM i GAppsy
  6. Wykonaj wipy (data/cache - Zalecane)
  7. Reboot urządzenia – pierwsze uruchomienie potrwa kilka minut

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A ja mam problem z tym roomem. Otóż przy starszej wersji (któraś z początkowych wersji LineageOS) przy końcu wgrywania wywalało error ale dograło room i normalnie się włączył. A teraz te nowsze to jak już wywali error to przerywa instalacje no i oczywiście nie uruchomię tel.

Jest tu jakiś magik co orientuje się co może być przyczyną? ;)

 

PS. Szkoda że nad cyanogenem zakończyli prace.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Kabel oryginalny, ale kabel niema tu nic do rzeczy bo lineage wgrywa się z karty pamieci ;)

 

A błąd romu raczej wykluczam ponieważ już 3 wersje pobierałem i ciągle to samo.

Chyba że jest aż tak niedopracowany na s5 że ciągle wywala? Chciałbym się dowiedzieć od kogoś kto ma s5 czy też ma taki problem.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam, sam musiałem sobie pomóc.

Wyszło mi na to że LineageOS potrzebuje najnowszą wersję TWRP. ;) (można to dodać do WYMAGAŃ)

Dziękuję i pozdrawiam.

  • reaction_title_1 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Sprawdź czy masz imei


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dnia 8.09.2017 o 19:02, Michał Azzik napisał:

Witam. Wgrałem rom i nie czyta mi karty SIM ( Play ) ??

ocb ?!

Interesujące bo mi normalnie od razu załapało. Pobierz i zainstaluj ten room Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj  <--najnowszy w chwili obecnej.

I sprawdź czy pomogło. Jeśli nie to wydaje mi się że będziesz musiał jeszcze dograć do twojej s5 najnowszy modem. Kiedyś miałem taki problem w s3 i po wgraniu najnowszego modemu zasięg się znalazł ;)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Dnia 12.09.2017 o 15:09, GrzechU napisał:

Interesujące bo mi normalnie od razu załapało. Pobierz i zainstaluj ten room Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj  <--najnowszy w chwili obecnej.

I sprawdź czy pomogło. Jeśli nie to wydaje mi się że będziesz musiał jeszcze dograć do twojej s5 najnowszy modem. Kiedyś miałem taki problem w s3 i po wgraniu najnowszego modemu zasięg się znalazł ;)

Skąd taki modem wziąść i jak go wgrać ? 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Mam straszny problem. Podczas wgrywania z karty sd wyskakuje mi na czerwono "failed to verify whole-file signature" i "signature verification failed" wie ktoś o co może chodzić ? Wgrałem niby już najnowszy TWRP jaki tylko jest

tel.jpg

tel1.jpg

Edytowane przez Kazechaya

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Witam.

Pobierz sobie to Treść widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się lub Zarejestruj i zainstaluj.

A że tak zapytam CF-Auto-Root zainstalowane? ;) (telefon zrootowany?)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak. Zainstalowałem już ten system, wszystko śmiga, tylko nie czyta mi karty sim i nie mam numeru IMEI. Szuakm na necie jak to naprawić już od 5h i nic... 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Uwaliłeś partycje EFI.. musisz poszukać jak ją przywrócić, znany problem z urządzeniami Galaxy s3, może tam poszukaj? Jak sam coś znajdę dam znać!


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Ale przywróciłem już oryginalnego softa i zasięg mi elegancko wrócił, tylko jak wgrywam tego to nie widzi mi IMEI i nie mam zasięgu ;/ 

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

A IMEI masz po powrocie do oryginalnego softa?


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się


×