Skocz do zawartości

  • 0
Swistak1313

[Sony Xperia M]Telefon nie włącza się. Świeci się czerwona lampka.

Pytanie

Witam,

jestem nowy na tym forum i całkowicie zielony w sprawach Androida oraz Cyan'a.  Zgłaszam się do Was, aby nauczyć się tego i przy okazji naprawić uszkodzony telefon.

Przejdźmy do sedna. Posiadam Sony Xperie M C1905 na którą był wgrany CyanoGenMod z wersją androida 5.1.1.

Powiedźcie jak można z powrotem uruchomić telefon? Może zostać wszystko z niego usunięte, nie zależy mi na danych które są na nim. 

Przede wszystkim czy da się go jakoś zrestartować?

Czekam na jakieś propozycje oraz dzięki z góry za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Poprawiłem temat, na przyszłość stosuj się do regulaminu.

 

Spróbuj wgrać stock przez flashtool

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Próbowałeś wchodzić do recovery?

Jak na moje to Stock.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Niestety nie wykrywa mi telefonu na kompie. A we flashtool'u nie ma sterowników do Xperii M do wyboru.

 

 

Próbowałeś wchodzić do recovery? Jak na moje to Stock.

nie próbowałem wchodzić do recovery, bo nie umiem.

 

Teraz raz świeci czerona lampka, a raz nie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

A co się dzieje po podpięciu ładowarki?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nic się nie dzieje po podpięciu ładowarki. Dodam, że wkładałem inną baterie do tego telefonu i tez nie było reakcji.


Miałem problemy z gniazdem. Jutro zaniosę słuchawkę do znajomego i sprawdzi czy idzie prąd przez gniazdo.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nic się nie dzieje po podpięciu ładowarki. Dodam, że wkładałem inną baterie do tego telefonu i tez nie było reakcji.

Miałem problemy z gniazdem. Jutro zaniosę słuchawkę do znajomego i sprawdzi czy idzie prąd przez gniazdo.

Zostaw podłączoną ładowarke na kilka godzin. Niech się ładuje kilka godzin ten telefon. Bo mi to wygląda na rozładowaną baterie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Nie było mnie długo za co przepraszam.

 

Problemem było uszkodzone gniazdo, po paru lutowaniach udało się go czasowo ożywić.

 

Można zamknąć.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Temat został zakończony. Jeżeli masz jakieś zastrzeżenia prosimy kierować je do ekipy forum. Pamiętaj jeden temat jeden problem :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności