Skocz do zawartości

  • 0
fidzos

[Galaxy S] Host USB

Pytanie

Witam

Jestem młodym użytkownikiem cyanogenmod-a i bardzo mi się podoba. Jednak chciałbym podłączyć do swojego telefonu Pada USB lub pendriva. Tutaj pojawia się problem, jako że nie jestem leniem przeszukałem google w poszukiwaniu odpowiedzi. Zaopatrzyłem się w kabel Y do OTG oraz aktywny HUB USB i nic nie działa. Wyczytałem że wersja 9 ma opcję hosta USB ale ponoć wersja 11 też ma taką funkcję. Wiem że galaxy s nie daje napięcia na port USB więc muszę go dodatkowo zasilić jednak po uruchomieniu programu USB Host Connection pojawia się informacja „S3C USB HOST driver NOT found” i teraz ja już nie wiem co mam robić, miałem chęć wgrać wersję 9 ale z drugiej strony wgrywać starsze oprogramowanie tylko dla USB. Zresztą nie mam pewności czy będzie to działało, bardzo proszę o pomoc. Na YT jest film jak gość podłącza pod s1 pendriva i inne dodatki ale uruchamia tylko ten program. Nie wspomina nawet z jakiego systemu korzysta

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

  • 0

Bo pewnie nie masz sterowników do obsługi hosta USB

Pokaż ten filmik.

 

Z niczego, coś się nie zrobi kolego :) 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Podaję link do filmu

Gość ma androida 4.0.3, ale jak w 4.0.3 działa to u mnie też powinno (mam nadzieję). Ja mam 4.2.2

 

 

Aktualizacja

Właśnie skończyłem wgrywać CM 10 i jest to samo, brak trybu Host USB. Wgrałem z powrotem wersję 11 i chyba sobie odpuszczę to. Ta funkcja była mi potrzebna tylko do grania na padzie. Teraz widzę ze za około 60zł można kupić podróbkę pada do ps3. Pad działa na bluetooth więc wszystko powinno być ok

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

Posiadam i9100 i wgrałem na niego CM11-20140405-SNAPSHOT-M5. Jest na nim mały problem z kablem Host. Po podłączeniu tego kabla znika zasięg operatora. Jak wybierze się ręczne wyszukiwanie sieci to urządzenie rejestruje się normalnie. Jeżeli nie robię ręcznej rejestracji w sieci po podłączeniu kabla, to po odłączeniu kabla zasięg wskakuje. Ogólnie nie jest to jakiś wielki problem. Możliwe, że w następnej odsłonie zostanie ten "problem" naprawiony.

  • Lubię to 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 0

No mniemy nadzieje.

To ewidentny błąd romu. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz - Warunki użytkowania, Polityka prywatności